Dia internacional de les Dones

Dia internacional de les Dones
Dia internacional de les Dones

El dia 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones, i des de la Diputació de Tarragona ens sumem al compromís dels governs locals i de la ciutadania en general per la igualtat d’oportunitats i ens adherim al Manifest que la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis han redactat per enguany.

L'origen d'aquesta commemoració en el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, ve donat per diversos fets puntuals de la nostra història: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l'incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911 (indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves). En aquest darrer incident van morir 142 obreres que l'any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals.

Adjunt podeu descarregar-vos el manifest de commemoració del 8 de març elaborat per la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis.

Informació

Dia i hora: 
Dijous, 8 Març, 2018 - 07:00
Adreça: 
  Tarragona
Espanya