Museu d'Art Modern

Cap de Secció:
Rosa Ricomà Vallhonrat

Contacte

Adreça: 
Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona
Carrer Santa Anna, 8
43003  Tarragona
Espanya
Telèfon: 
977 235 032 / 977 235 073
Fax: 
977 235 137

El Museu d'Art Modern fou creat per la Diputació de Tarragona l'any 1976 amb la intenció de conservar i mostrar el patrimoni artístic d'aquesta institució. L'any 1983, la Diputació adquirí l'immoble del carrer de Santa Anna, i dos anys després s'encarregà a l'arquitecte Jaume Mutlló i Pàmies el projecte d'adequació de l'edifici. Aquest edifici, la Casa Martí, en el seu estat actual, és fruit de la unió de tres antigues cases de la part alta de la ciutat.

Les col·leccions de la Diputació pròpiament s'havien iniciat al començament dels anys seixanta, quan s'adquiriren a les germanes de l'escultor Julio Antonio totes les obres que conservaven de l'artista. A partir d'aquesta data i amb l'assessorament del director de l'Escola d'Art de Tarragona, Lluís M. Saumells, es van comprar les col·leccions d'obres dels escultors Santiago Costa i Vaqué, i Salvador Martorell i Ollé, i les de pintura de Josep Sancho i Piqué. Des de la seva fundació, el Museu d'Art Modern s'ha especialitzat en l'art dels segles XIX i XX, principalment a tot el que fa referència a l'àmbit català.

Actualment amb la col·laboració d'altres entitats, el museu organitza exposicions temporals, tant per a recuperar la memòria visual més pròxima com pensant en el futur obrint pas als artistes contemporanis.