Alumnat de l'EADT il·lustra els contes d'un projecte d’intercanvi educatiu amb la Professional School d’Anantapur, a l'Índia

En una iniciativa vinculada a la Fundació Vicente Ferrer

11/07/2018
Educació
Tarragona
Comunicació
Una de les il·lustracions, realitzada per Mireia Martínez
Una de les il·lustracions, realitzada per Mireia Martínez

Alumnat del cicle formatiu de grau superior d’Il·lustració de l'Escola d'Art de la Diputació a Tarragona participa amb les seves il·lustracions en un projecte d’intercanvi educatiu amb Professional School d'Anantapur, vinculat a la Fundació Vicente Ferrer. Aquesta iniciativa, que també compta amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, té per objecte impulsar l’intercanvi vivencial entre joves del centre docent indi i de la universitat tarragonina.

En concret, i través del Kamishibai (un recurs didàctic en el que l’intèrpret explica una història a través d'il·lustracions) el projecte permetrà que l'alumnat de la Professional School treballi tradicions populars reinterpretades amb perspectiva de gènere, on les dones siguin protagonistes o assumeixin rols destacats de la comunitat o de la història. L'objectiu final és augmentar la confiança de les joves d'aquest centre de l'Índia en la seva futura incorporació al mercat laboral.

El Kamishibai significa 'Teatre de paper' i és una forma molt popular, des de fa segles, d’explicar contes al Japó. Se sol dirigir a nenes i nens i és utilitzat com a recurs didàctic. Consisteix en un conjunt de làmines il·lustrades, que un presentador o intèrpret llegeix mentre els espectadors contemplen els dibuixos. Dels treballs presentats per part de l'alumnat de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, han estat seleccionades les il·lustracions de Mireia Martínez, Laya García, Adrià Ramírez, Milena Ataides, Andrea Auñón i Rubén Sáez. El projecte ha estat coordinat per Laura Román, representant a Tarragona de la Fundació Vicente Ferrer, i pels professors de l’Escola d’Art i Disseny Àngel Sauret i Núria Rubio i ha comptat amb la col·laboració de la il·lustradora Rebeca Luciani, especialista en narrativa.

Aquestes làmines que es faran servir com a recursos didàctics a l´Índia posteriorment també s'utilitzaran en escoles i instituts de Catalunya.

Etiqueta: 
Art i Disseny
Galeria d'imatges