Conveni entre la Diputació i l'Associació Aurora per millorar l'entorn natural al Torrent de les Fontanilles, a la Nou de Gaià

En el marc de projecte de recuperació d’espais naturals i d'inserció social, endegat un any més per la Diputació de Tarragona i “la Caixa”

10/06/2013
Premsa
Conveni entre la Diputació i l'Associació Aurora per millorar l'entorn natural al Torrent de les Fontanilles, a la Nou de Gaià
Conveni entre la Diputació i l'Associació Aurora per millorar l'entorn natural al Torrent de les Fontanilles, a la Nou de Gaià

L'Associació Aurora durà a terme properament els treballs de “Recuperació dels ecosistemes fluvials i retorn a l'estat ecològic natural del Torrent de les Fontanilles a la Nou de Gaià”. Així ho estableix el conveni signat entre aquesta associació dedicada a oferir ajuda a les persones amb malalties mentals severes i la Diputació de Tarragona, en el marc del projecte de que la institució intercomarcal i “la Caixa” impulsen en matèria de protecció d'espais naturals i d'inserció social.
El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president de l'Associació Aurora, Joan Escarré, han subscrit l'acord que regula l'aportació de 50.000 euros per tal de poder fer realitat aquest projecte. A l'acte, ha assistit també el director d’Institucions de “la Caixa” a Tarragona, Eduard Gené.

El projecte “Recuperació dels ecosistemes fluvials i retorn a l'estat ecològic natural del Torrent de les Fontanilles a la Nou de Gaià” permetrà, entre altres coses, la recuperació de part de la vegetació de ribera d'aquest curs fluvial, minimitzar el perill d'incendi forestal a través de l'estabilització de marges, i facilitar el correcte desguàs i el funcionament el curs fluvial. A més, es consolidarà un sender per l'interior del torrent com a itinerari de natura integrat a l'entorn natural. D'aquesta manera es retornarà l'aspecte més social d'aquest espai molt proper al poble de La Nou de Gaià.

Pel que fa als objectius psicosocials, es pretén capacitar un grup de persones en risc d'exclusió social per a desenvolupar tasques pròpies d'un treballador forestal especialitzat en intervencions en el medi fluvial, fet que afavoreix la millora de l'autonomia i l'augment de l'autoestima individual i col·lectiva. En aquest projecte, hi treballaran 6 peons forestals (persones que pateixen malaltia mental severa), dirigits per un coordinador de l'equip, un tècnic forestal i un oficial. A més, es consolidaran 7 llocs de treball que aniran incorporant de forma rotativa uns vint treballadors amb malaltia mental o amb alguna discapacitat.

Amb aquest acord, la Diputació de Tarragona contribueix a impulsar el desenvolupament sostenible arreu del territori, integrant aspectes econòmics i socials amb el vessant mediambiental.
Durant l'acte de signatura del conveni el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha ressaltat la importància del projecte i ha agraït la disposició i el treball de totes les entitats implicades, afirmant que, des de la Diputació, “farem tot el possible per assegurar la continuïtat d'accions com aquesta, amb una important càrrega social i ambiental”.
De la seva banda, el president de l'Associació Aurora, Joan Escarré, ha agraït a la Diputació de Tarragona i a “la Caixa” la seva col·laboració per fer realitat el projecte, tot desitjant que actuacions com aquesta tinguin continuïtat.
Finalment, el director d’Institucions de “la Caixa” a Tarragona, Eduard Gené, ha assegurat que des de “la Caixa” “estem realment satisfets de poder contribuir en iniciatives com aquestes, i ha posat de manifest que el projecte demostra “la bona entesa entre totes les institucions implicades”.

Galeria d'imatges