El Palau Bofarull dona el tret de sortida a l'Any Roseta Mauri

La conferència “Roseta Mauri (1850-1923). Una vida, una passió per la dansa”, a càrrec de la historiadora i documentalista Carme Puyol Torres, ha servit d'acte inaugural de l'Any Roseta Mauri

14/02/2019
Cultura
Reus | Palau Bofarull
Comunicació
Interpretació de dansa durant la inauguració de l'any Roseta Mauri
Interpretació de dansa durant la inauguració de l'any Roseta Mauri

Aquest dimecres a la tarda s’ha inaugurat oficialment l’Any Roseta Mauri amb una conferència al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, presidida per l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.

La xerrada ha anat a càrrec de la historiadora i documentalista Carme Puyol Torres, que ha centrat la seva intervenció en “Roseta Mauri (1850-1923). Una vida, una passió per la dansa”.

A més, l’acte inaugural ha comptat amb la interpretació musical de violoncel a càrrec de Jaume Fraga, i les actuacions dels ballarins Ariadna Llussà i Antonio Ayesta. 

L’Ajuntament de Reus dedicarà l’any 2019 a l’artista Roseta Mauri, referent internacional del món de la dansa i que 95 anys després de la seva mort continua formant part en la programació cultural de la ciutat.

La commemoració vol retornar a la memòria col·lectiva qui va ser primera ballarina de l’Òpera de París i va meravellar el públic durant 20 anys dalt dels escenaris i vol coincidir amb un dels anys en els que es convoca el Premi Beca Roseta Mauri que es fa al Teatre Bartrina i el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri que es du a terme al Teatre Fortuny.

Una exposició extraordinària, la Nit dels Museus i del Patrimoni amb el fil conductor al voltant de la dansa o els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dansa centraran l’activitat que la ciutat prepara per a l’Any Roseta Mauri.

Etiqueta: 
Cultura
Galeria d'imatges
  • Saló noble del Palau Bofarull, Carles Pellicer i Josep Poblet
  • President de la Diputació, Josep Poblet
  • Saló noble del Palau Bofarull
  • Carme Puyol, durant la conferència