El president de la Diputació de Tarragona visita la millora del Canal Olímpic de Castelldefels, una de les seus dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Aquest equipament acollirà les proves de rem i de piragüisme

04/05/2018
Esport
Castelldefels
Comunicació
Els assistents a la visita
Els assistents a la visita

El Canal Olímpic de Catalunya, situat a Castelldefels, estrenarà obres de millora per acollir les proves de rem i piragüisme dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, que es disputaran del 22 de juny a l'1 de juliol. Aquest divendres al matí, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, hi ha realitzat una visita institucional per comprovar l'estat de les instal·lacions, acompanyat de l'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda; l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el director del Consell Català de l'Esport, Toni Reig.

El Canal Olímpic de Catalunya és un canal artificial creat el 1991. L'any 1992 va acollir les proves piragüisme dels Jocs Olímpics de Barcelona. En unes instal·lacions de 43 hectàrees de superfície, actualment el Canal no només permet practicar esports com el piragüisme, l'esquí nàutic o el windsurf a esportistes professionals i aficionats, sinó que compta amb una àmplia zona lúdica i esportiva on es pot jugar a futbol, practicar el tir amb arc o gaudir d'activitats de team building, entre d'altres activitats. 

Entre les actuacions realitzades en aquests espais destaquen la rehabilitació de la zona de grades i substitució de la porta metàl·lica d’accés al recinte; la pavimentació de la plataforma superior, on s’ubiquen els edificis d’oficina de les instal·lacions esportives; la rehabilitació del mur inclinat de formigó i la terrassa dels edificis d’oficina de les instal·lacions esportives; la instal·lació d’un sistema de climatització, col·locació de proteccions solars a les plantes 1a i 2a i segellat dels ancoratges del mur cortina de la torre de control, i l'adequació de cinc serveis públics i una cambra de serveis situats a la zona de les grades. A més, s'ha executat la reforma de dos vestuaris, la climatització del gimnàs i la rehabilitació de la plataforma dels hangars. Els treballs han tingut un cost de 600.000 €, aportats per la Diputació de Barcelona.

 

Aposta de la Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona ha col·laborat en la millora dels equipaments esportius dels 14 municipis del Camp de Tarragona que són seu dels Jocs Mediterranis, en els quals ha invertit gairebé 9 M€ en la reforma i millora d'espais que acolliran les diferents proves esportives. És per això que Altafulla, Calafell, Cambrils, Constantí, el Morell, la Pobla de Mafumet, Reus, Salou, la Selva del Camp, Tarragona, Torredembarra, Valls, Vila-seca i el Vendrell gaudeixen avui d'unes excel·lents instal·lacions per als esportistes professionals que participaran en els Jocs. I una vegada finalitzi aquest esdeveniment, la ciutadania es beneficiarà d'uns equipaments d'alt nivell que contribuiran a fomentar l'esport, el lleure i la salut.

 

Cita internacional

Els XVIII Jocs Mediterranis es disputaran del 22 de juny a l'1 de juliol a Tarragona i altres 15 municipis que en són seus, amb 33 disciplines esportives programades. S'espera la participació de prop de 4.000 esportistes de 26 comitès olímpics nacionals diferents, a més d'un miler de jutges i un altre miler de periodistes. Un total de 3.500 voluntaris contribuiran a que un total de 150.000 espectadors gaudeixin d'unes competicions esportives d'alt nivell.

 

 

Galeria d'imatges