El projecte empresarial "Plàncton Divulgació i Serveis Marins" guanya la setena edició del Premi Emprèn en Femení de la Diputació de Tarragona

Divendres es van donar a conèixer els projectes guanyadors en un acte a Cambrils que va aplegar un gran nombre de participants.

08/10/2012
Divendres es van donar a conèixer els projectes guanyadors en un acte a Cambrils que va aplegar un gran nombre de participants.
Divendres es van donar a conèixer els projectes guanyadors en un acte a Cambrils que va aplegar un gran nombre de participants.

Un projecte d’empresa de divulgació i serveis relacionats amb el medi marí, d’Elisabet Bonfill i Aurora Requena, de Roquetes, s’endú el Premi Emprèn en Femení, que la Diputació de Tarragona convoca per tal d’impulsar polítiques en favor de la igualtat d’oportunitats. En la seva setena edició, aquest certamen ha concedit també dos accèssits: un per a projectes desenvolupats en àmbits rurals, que ha recaigut a mans d’un equip de Porrera pel “Parc Esportiu Vies Altes”, i l’altre per a dones de fins a 30 anys, que ha distingit el joc de construcció “El Nan Creatiu”, creat per un equip de sis joves emprenedores.

Aquest certamen, creat el 2006, pretén fomentar els projectes empresarials liderats per dones del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Es tracta del premi més ben dotat econòmicament dins de la seva tipologia –8.000 euros pel premi i 2.000 per cada accèssit-, i està dirigit a les dones per afavorir la seva presència al mercat laboral des de l'autoocupació individual i col·lectiva, i per fomentar la creació de nous llocs de treball al territori.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va presidir la 7a edició del lliurament dels premis, que va tenir lloc ahir al vespre al Casal de la Gent Gran de Cambrils. També van estar presents a l’acte l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i el director de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació, Àlex Grau.
La convocatòria d’enguany ha reunit un total de 71 projectes –42 del Camp de Tarragona i 29 de les Terres de l’Ebre-, fet que confirma l’èxit del certamen, que cada any té més adeptes; enguany han incrementat un 15% els projectes, en els quals han participat un total de 112 persones. Els projectes que hi han optat destaquen per la seva qualitat i diversitat: van des de la creació d’una explotació apícola transhumant fins a l’elaboració de llaminadures de xocolata personalitzades passant per un centre d’equitació o la fabricació artesanal de casetes de nines, entre molts altres. El jurat que ha escollit les guardonades ha estat format per diversos diputats de la Diputació de Tarragona i representants d’algunes de les entitats econòmiques més representatives de la demarcació.

Abans d’iniciar l’acte, les participants del concurs es van trobar en un espai de relació, per poder intercanviar experiències i conèixer les diferents propostes empresarials. Amb aquesta activitat es pretén generar sinergies entre projectes que es poden complementar.

L’esperit d’aquest certamen és fomentar l’autoocupació de les dones i la creació d’empreses. Els premis contribueixen al màxim desenvolupament de les seves capacitats professionals i són també un reconeixement al seu paper en el món empresarial i a la consideració del lideratge femení com un element de progrés social i econòmic.

Projectes

El primer premi, de 8.000 euros, ha estat per Elisabet Bonfill i Aurora Requena, de Roquetes, amb el projecte “PLÀNCTON Divulgació i Serveis Marins”. El seu objectiu és desenvolupar activitats d'educació ambiental marina sobre la costa tarragonina per a tots els públics, i també realitzar tasques de divulgació i comunicació del litoral i el medi marí, mitjançant la creació de tríptics, fulletons, revistes, pòsters, a més de l’organització d’accions pedagògiques vinculades al coneixement de la mar.

Un dels accèssits, el que distingeix els projectes desenvolupats en àmbits rurals, se l’ha endut “Parc Esportiu Vies Altes”, una proposta que consisteix en la realització i comercialització d’un Parc Esportiu en Altura (PEA). Una idea presentada per un equip de Porrera, encapçalat per Dària Peruga, i format també per Teresa Fernández, Lluís Peruga Fernández i Lluís Peruga Prats.

L’accèssit per a projectes liderats per dones de fins a trenta anys ha estat per “El Nan Creatiu”, un joc de construcció de fusta natural inspirat en la figura dels castellers, creat per un equip de sis emprenedores: Marta Puig, Rut Domènech, Ana Tarragona, Marta Ricart, Gemma Hernández i Noemí Nieto,

Durant l’acte, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va destacar “el valor de l’esforç, del coneixement de la preparació i de l’estima al treball” que suposa aquest certamen, del qual va destacar que ja està plenament consolidat, després de 7 edicions i més de 250 projectes presentats. A més, va afirmar que “l’audàcia, el coratge i la valentia de la dona són aspectes fonamentals per al progrés del territori”. En aquest sentit, d’Adriana Casademont, presidenta d’Indústries Càrniques Casademont, va afirmar que actualment el 75% de les microempreses que es creen estan liderades per dones. Així ho va explicar durant la conferència que va pronunciar com a padrina d’aquesta edició del certamen.

Galeria d'imatges