Els Conservatoris de la Diputació comparteixen música i solidaritat amb tota la ciutadania

Les iniciatives Música x Joguines, els Concerts per la Marató i les actuacions prèvies al Nadal porten a tot el públic l'activitat dels centres d'ensenyament musical

18/12/2017
Cultura
Tarragona
Comunicació
El concert per la Marató va omplir ahir de música i públic l'Auditori Diputació
El concert per la Marató va omplir ahir de música i públic l'Auditori Diputació

El cap de setmana previ a les festes de Nadal ha donat inici al gruix d'activitats musicals i solidàries adreçades a tota la ciutadania des de les Escoles i Conservatoris de Música de la Diputació. La iniciativa Música x Joguines, va permetre aquest dissabte, a Reus, recollir joguines adreçades a infants en situació vulnerable en col·laboració amb Creu Roja Reus. Concerts i tallers van omplir d'activitat les dependències del carrer Llovera a Reus durant tot el matí de dissabte, amb els concerts de l'Orquestra de corda i clave, les actuacions de grups de cambra, l'espectacle de Xavier Lozano Tubs del món, i els tallers per a nadons i infants.

Suport i concerts per la Marató de TV3 
Mentre, el Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona va protagonitzar una tarda de música solidària aquest diumenge amb el Concert per la Marató de TV3 i les interpretacions de la Banda Unió Musical i de la Banda de Grau Professional del centre. L'Auditori Diputació va omplir-se per assistir a aquest esdeveniment, que forma part ja del calendari cultural de la ciutat de Tarragona. El concert solidari amb aquesta mateixa causa, organitzat pel Conservatori de Música de la Diputació a Reus, arriba aquest dilluns amb les actuacions de totes les agrupacions de banda del centre: les bandes d'Iniciació i Nivell elemental, i la Banda de Grau Professional. El concert començarà a les 18.30 hores i a l'entrada els assitents podran fer un donatiu. 

La Diputació de Tarragona torna així a fer costat a la iniciativa solidària, que promou la recerca mèdica i que enguany està dedicada a les malalties infeccioses. A més de les accions dutes a terme pels centres d'ensenyament musical i d'educació especial, la institució ha fet una aportació directa de 33.334 euros. 

Activitat musical per a tothom als centres, amb concerts a Tortosa, Tarragona i Reus
Abans del període de vacances nadalenques, i durant tota la setmana, tindran lloc audicions i concerts oberts a tothom amb la participació d'alumnat dels diferents nivells d'ensenyament, des de sensibilització fins a 6è de Grau Professional, així com concerts de Nadal d'agrupacions com la que aquest dimarts protagonitzarà l'Orquestra i Cor de Grau Professional del Conservatori de la Diputació a Tortosa. L'actuació començarà a les 20.15 a la sala d'actes del Patronat de la capital del Baix Ebre. Uns 25 músics i 40 cantants interpretaran un repertori clàssic que inclourà nadales, sota la direcció d'Andreu Ferré.

Altres concerts de Nadal que portaran la música a tothom dels dels centres d'ensenyament musical de la Diputació són el Concert de Nadal a càrrec de Mireia Tarragó (soprano), Guillermina Gallardo (mezzosoprano) i Manira Pelfort (piano) que dimecres, 20 de desembre, tindrà lloc a Tarragona, a l'Auditori Diputació, a les 19.30 hores. A Reus, també el dia 20 de desembre, l'Auditori Higini Anglès del Conservatori acollirà el Concert de les dues orquestres d'Escola i dels tres conjunts de guitarra, a les 18.30.

Durant tots aquests dies se succeiran les audicions i tmabé algunes actuacions al carrer. Podeu consultar l'ampli programa d'activitat musical als lloc web dels centres: www.dipta.cat/cmtarragona, www.dipta.cat/cmreus i www.dipta.cat/cmtortosa.

Etiqueta: 
Cultura
Galeria d'imatges