Inaugurada la remodelació de l'Estadi d'Atletisme de Tarragona, un equipament clau per als Jocs Mediterranis 2018

Les obres han estat finançades per la Diputació de Tarragona i pel Consejo Superior de Deportes i han tingut un pressupost de més de 2,6 milions d'euros

07/04/2018
Esport
Tarragona
Comunicació
La cursa dels atletes locals ha donat per inaugurada les renovades instal·lacions
La cursa dels atletes locals ha donat per inaugurada les renovades instal·lacions

Aquest dissabte al matí el president de la Diputació, Josep Poblet, juntament amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i el secretari d’Estat de l’Esport i president del Consejo Superior de Deporte,  José Ramón Lete, han inaugurat oficialment l'Estadi d'Atletisme que ha estat remodelat amb motiu dels Jocs Mediterranis 2018.

Amb la construcció de l’Anella Mediterrània i l’ús de l’Estadi d’Atletisme com a seu dels XVIII Jocs Mediterranis, aquest equipament s’ha reformat per tal de millorar les condicions i ampliar les possibilitats de competició i entrenament. S’ha fet una remodelació integral que ha permès refer la pista, la graderia i els serveis auxiliars. S’ha remodelat l’edifici de vestuaris i magatzem, millorat la il·luminació de l’estadi i construït una pista coberta d’entrenament, ubicada sota la tribuna principal, de 80 metres de longitud.

Amb la reforma, la capacitat de l’estadi es fixa en 1.250 localitats (ampliables amb graderies efímeres fins a 4.000 durant els Jocs i altres competicions esportives).

Les obres han tingut un cost econòmic de més de 2,6 milions d’euros, aportats pel Consejo Superior de Deportes i la Diputació de Tarragona.

Jocs Mediterranis

Del 22 de juny a l’1 de juliol de 2018 es duran a terme a Tarragona i a quinze localitats més els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Durant aquests dies, l’Estadi d’Atletisme acollirà les proves atlètiques i el tir amb arc. En aquest sentit, cal destacar que la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) ha emès el certificat que homologa l’estadi a nivell internacional. Això permet fer un salt qualitatiu per als entrenament de les joves promeses de l’atletisme i significa un pas endavant per consolidar Tarragona com a destinació esportiva.

Les millores tècniques que han permès la certificació són:

- la recta coberta de 80 m
- la nova torre de cronometratge electrònic i cablejat intern
- la sala mèdica
- les noves torres d’il·luminació
- les grades fixes per a més de 1.000 espectadors
- la possibilitat de disputar curses de velocitat a la contra recta.

Les autoritats assistents a l'acte inaugural han pogut fer un recorregut per totes les instal·lacions que integren aquest Estadi d'Atletisme, la pista d'escalfament coberta, situada sota la grada de tribuna, els nous vestuaris i la renovada pista d'atletisme descoberta. Vuit atletes de la ciutat han corregut una cursa per inaugurar oficialment la instal·lació.

 

 

 

Galeria d'imatges