Josep Poblet inaugura la remodelació de la façana de l'església de Prades, restaurada amb l'ajut de la Diputació

El president de la institució supramunicipal també lliura els guardons a entitats i persones de l’àmbit de la cultura, durant el pregó de festa major

19/10/2013
Premsa
Josep Poblet inaugura la remodelació de la façana de l'església de Prades, restaurada amb l'ajut de la Diputació
Josep Poblet inaugura la remodelació de la façana de l'església de Prades, restaurada amb l'ajut de la Diputació

La façana de l'església de Santa Maria la Major de Prades torna a lluir en tota la seva esplendor després de les obres que s'hi han dut a terme, amb l'ajut de la Diputació de Tarragona. El president d'aquesta institució, Josep Poblet, ha inaugurat la restauració aquest divendres al vespre, coincidint amb la festa major del municipi, dedicada a Santa Florentina. Han acompanyat Poblet l'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas; el rector de la parròquia, Mn. Joan Roig; regidors del consistori; presidents d'entitats de la vila, i alcaldes de municipis veïns. En un parlament públic davant de l’església, a la plaça Major, s’ha posat de manifest la necessitat d’aquesta actuació, atès el mal estat que presentava la portalada del temple i altres elements estructurals de la façana.

Les tasques de restauració de l'església, que han durat tres mesos, han consistit en la neteja superficial de la pedra, la fixació de fragments inestables, la reintegració de junts, esquerdes i fissures amb morter de calç i la impermeabilització de la cornisa. Aquesta restauració, és la darrera d’una sèrie d’obres de conservació del patrimoni arquitectònic de la vila de Prades, que s’han portat a terme aquest any. Primer va ser la substitució d’uns carreus molt degradats de la font emblemàtica de la Plaça Major, i desprès la consolidació i embelliment del conjunt de l’Arc del Ponus, que ha donat més visibilitat a aquest arc gòtic.

Pregó de festa major
Un cop inaugurada l'obra, Josep Poblet ha presenciat el pregó de festa major, que enguany ha anat a càrrec dels Gegants de Prades (el Nen de Prades i la Pubilla del Mas), al Centre Cívic. Davant d’un nombrós públic, i acompanyats d’altres gegants i colles que no han volgut perdre’s l’esdeveniment, els dos gegants del municipi han anat desgranant les sortides i altres vivències que han protagonitzat des que van ser creats.

Tot seguit, el president de la Diputació ha participat a l'acte de reconeixement al món de la cultura, acte que ha inclòs el lliurament de guardons a entitats i persones que s’han destacat per la seva contribució a la cultura local. Josep Poblet ha destacat l’empenta de la gent del poble, el seu dinamisme i la seva contribució la cultura, més enllà de l’àmbit purament local. Així mateix, Josep Poblet ha subratllat l’esforç que la institució que presideix du a terme per tal d’ajudar els municipis, en especial els més petits, que són els que més ho necessiten. De la seva part, l’alcaldessa de Prades ha agraït el suport constant de la Diputació de Tarragona, tant pel que fa a la façana de l’església com en molts altres àmbits.

Galeria d'imatges