La Banda de Grau Professional de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona guanya el Festival ‘Fem Banda’ de Lleida

La Banda de Grau Professional està integrada per 80 alumnes d'edats compreses entre 12 i 20 anys i han interpretat tres obres pel concurs.

18/06/2018
Educació
Lleida
Comunicació
Actuació de la Banda de Grau del Conservatori de la Diputació a Tarragona a l'Auditori Enric Granados
Actuació de la Banda de Grau del Conservatori de la Diputació a Tarragona a l'Auditori Enric Granados

La Banda de Grau Professional de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona ha guanyat el Primer Premi Diploma d'Honor a la Primera Secció del Concurs de Bandes de Música del XV Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida, que organitza la Paeria i la Banda Municipal de Lleida i que es s’ha celebrat entre el 15 i el 17 de juny.

L’Auditori Enric Granadaos, la plaça de la Paeria i Camps Elisis han estat alguns dels escenaris per on les bandes de música participants han actuat durant tot el cap de setmana. Amb la participació de 8 Bandes d’arreu del país s’han congregat més de 500 músics.

La Banda de Grau Professional, dirigida pels professors del centre Rogeli Rodrígue i Jordi Masip, està integrada per 80 alumnes d'edats compreses entre 12 i 20 anys i han interpretat tres obres pel concurs. La primera obra, que no puntuava, va ser el pasdoble Enrique López del compositor Antón Alcalde. L'obra obligada del certamen va ser Vikkings: The Legend del compositor ampostí Lionel Beltrán-Cecilia. Per finalitzar la banda va interpretar, com a obra lliure, The Ghost Ship del compositor Jose Alberto Pina.

El tribunal, format pel director i compositor Salvador Brotons, el compositor de l'obra obligada Lionel Beltrán-Cecilia i el lleidatà Joan Pere Roselló, va atorgar el primer premi a l’agrupació de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona.

Aquesta ha estat una gran experiència pels joves que formen la Banda, poder actuar a l’Auditori Enric Granados de Lleida i la participació en aquest Festival Internacional enriqueix la formació dels nostres joves músics.

Galeria d'imatges