La Diputació de Tarragona acull una jornada sobre contractació pública

Més de 70 professionals de serveis socials, de medi ambient, energia i de l'àmbit empresarial hi han assistit

15/06/2017
Diputació
Tarragona
Comunicació
El diputat Mateu Montserrat ha assistit a la jornada
El diputat Mateu Montserrat ha assistit a la jornada

La Diputació de Tarragona ha acollit avui la primera sessió de la jornada "La gestió dels serveis a les persones" sobre contractació pública i pobresa energètica adreçada a professionals de serveis socials, medi ambient, energia i també procedents del sector empresarial. Aquesta jornada té per objectiu d'oferir nous coneixements i crear sinergies per millorar la resposta als nous reptes que presenten els serveis socials. 

El diputat de la Diputació de Tarragona, Mateu Montserrat, ha donat la benvinguda als assistents a la jornada. A més, també han inaugurat l'acte, el president del Consell Comarcal, Pere Virgili, el delegat territorial de la Generalitat, Òscar Peris, i el gerent de SOREA, empresa patrocinadora de les jornades, Rafael Torrico. 

El Dr. Helio Robleda, amb el títol de “Quin cost tenen els serveis socials?”, ha estat l'encarregat d'obrir la jornada i ha dissertat sobre la manera de calcular tècnicament els costos de la feina d’atenció a les persones. Després, l'Albert Serra, secretari general de Salut, Generalitat de Catalunya, ha fet una exposició general de la situació actual dels serveis a les persones i ha apuntat els objectius i la direcció cap on s’han de dirigir en un futur.

Després, la subdirectora general de Seguiment i Avaluació de la Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya, Anna Ciutat, ha presentat “El nou projecte de Llei de la contractació del servei a les persones” i Roser Hernández, subdirectora general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, ha fet una exposició sobre “Què aporta el tercer sector?”.

Per concloure la jornada, s’ha dut a terme una Taula Rodona, que amb el títol de “L’experiència del tercer sector en el servei a les persones”. Aquesta taula ha estat moderada pel Dr. Pere Segarra, president Territorial del Col·legi d'Economistes. Director de la Càtedra pel Foment de l'Emprenedoria i Creació d'Empreses de la Universitat Rovira i Virgili, i ha comptat amb la participació de Adela Camí, Directora General d’EDUVIC, SCCL, Roger Borrull Gras, adjunt a la direcció de l’àrea social de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, Toni Romero Herrera, diplomat en Treball Social i membre de la Junta Directiva de la Fundació en Xarxa, Jesús Delgado, administrador de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés, Xavier Ribera, secretari Provincial de Creu Roja i Pilar Ribas, responsable del projecte d'acció social de Càrites.


La d'avui ha estat la primera sessió de la jornada que continuarà el proper dimarts 20 de juny que tractarà la pobresa enèrgetica, i que ja compta amb més de 140 persones inscrites.
Aquestes jornades, l’últim dels actes programats per celebrar els 25 anys dels serveis Socials al Consell Comarcal del Tarragonès, ha estat organitzat pel mateix Consell Comarcal.

Galeria d'imatges