La Diputació de Tarragona col·labora en la prevenció de l'obesitat infantil, a través de la Fundació Thao

La institució supramunicipal contribueix a finançar accions per promoure estils de vida saludables en municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

30/07/2014
Tarragona
Premsa
Moment de la signatura de l'acord
Moment de la signatura de l'acord

La Diputació de Tarragona col·labora amb la Fundació Thao en el programa Thao Salud Infantil de prevenció de l'obesitat i malalties derivades. El president de la institució supramunicipal, Josep Poblet, i el president de la fundació, Enrique José García, han rubricat l'acord que oficialitza aquest suport. En concret, la Diputació aporta 50.000 euros a Thao per contribuir al finançament de diverses accions en municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Aquestes actuacions incideixen en la formació d'equips, la sensibilització d'actors socials, el disseny i difusió de material escolar, l'organització d'activitats i l'avaluació del programa, entre altres iniciatives encaminades a promoure l'alimentació saludable i l'activitat física. A la demarcació de Tarragona hi ha 26 municipis adherits al conveni THAO, pertanyents a les deu comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

La Fundació Thao és una organització no lucrativa que es dedica a promoure estils de vida saludables entre la ciutadania i a prevenir problemes de salut per reduir la prevalença de malalties cròniques no transmissibles relacionades amb l’estil de vida. El principal programa de la fundació és el Programa Thao, iniciat al 2007 a cinc municipis de l'Estat. Actualment, ja aglutina a 70 municipis de 7 comunitats autònomes. Aquesta xarxa posa a disposició d’institucions locals, associacions de pares i mares, escoles, comerços, centres de salut o instal·lacions esportives materials pedagògics i plans d’actuació elaborats per la coordinació nacional i avalats per un comitè d’experts. L’objectiu és frenar la prevalença de sobrepès i obesitat infantil promovent l’alimentació equilibrada, l’activitat física regular, l’estímul d’hàbits adequats de descans i la intervenció transversal sobre els factors psicològics i socials que intervenen en el benestar dels infants i les famílies.

El Programa Thao-Salut Infantil compta amb el certificat del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludables (PAAS) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. També té el suport de l’AECOSAN (Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición) a través de la Estrategia Naos per a la prevenció de l'obesitat del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad y del Consejo Superior de Deportes del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, entre altres organismes públics.

Galeria d'imatges
  • Assistents a la signatura del conveni