La Diputació de Tarragona continua la campanya informativa sobre la recollida selectiva de l’oli domèstic usat

Les properes actuacions es duran a terme al Vendrell, Valls, Ginestar, Llorenç del Penedès i Corbera d’Ebre

16/04/2014
Medi Ambient
Premsa
La campanya facilita embuts per a la correcta recollida de l'oli usat
La campanya facilita embuts per a la correcta recollida de l'oli usat

La Diputació de Tarragona continua amb la difusió arreu del territori de la campanya informativa "El teu oli ens mou", per tal de sensibilitzar a la població dels avantatges de la recollida selectiva d'oli domèstic usat. La iniciativa, a càrrec de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori del Servei d'Assistència Municipal, realitzarà properament noves actuacions en aquest sentit. D'una banda, hi haurà punts d’informació i atenció a la població a Valls, Ginestar, Llorenç del Penedès i Corbera d’Ebre, i, de l'altra, tallers escolars al Vendrell i a Corbera d’Ebre.

A través d’aquesta campanya, la Diputació de Tarragona pretén que la població conegui els beneficis ambientals i econòmics de la correcta recollida selectiva de l’oli domèstic vegetal que ja s'hagi fet servir, al mateix temps que es corregeixen els errors d’informació o mancances en la separació d’aquest residu.

L’oli domèstic usat és un residu que constitueix una de les principals causes de contaminació de les aigües residuals urbanes, bàsicament per l’escàs reciclatge i el mal costum d’abocar-lo a la pica, al vàter o llençar-lo a la brossa. Amb aquesta acció informativa, es vol contribuir a reduir la contaminació de l’aigua del sòl i a augmentar la sensibilització ambiental dels ciutadans respecte l’aprofitament com a biocombustible d’un residu contaminant com és oli domèstic usat.

Etiqueta: 
Medi Ambient
Galeria d'imatges
  • Adhesiu identificatiu de la campanya
  • Un dels contenidors distribuïts pels municipis per a la recollida de l'oli usat