La Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus premien els millors Olis d'Oliva Verge Extra del territori

Agrícola del Camp i Secció de Crèdit de Santa Bàrbara, Agrícola i Secció de Crèdit de la Palma i Vallespí Vidal, guardonats amb els Premis CDO 2012

05/04/2013
La Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus premien els millors Olis d'Oliva Verge Extra del territori
La Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus premien els millors Olis d'Oliva Verge Extra del territori

Agrícola del Camp i Secció de Crèdit Santa Bàrbara (DOP Baix Ebre - Montsià), Agrícola i Secció de Crèdit de la Palma d’Ebre (DOP Siurana) i Vallespí Vidal, de Vilalba dels Arcs (DOP Terra Alta), han estat els guanyadors de la 7a edició dels Premis CDO que convoca anualment el Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO), un ens gestionat conjuntament per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. En aquesta edició, a més, s’ha concedit un accèssit al Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra de la DOP Baix Ebre-Montsià a Soldebre, i un altre accèssit al Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra de la DOP Siurana al Celler el Masroig.

Aquests guardons reconeixen els millors olis d’oliva verge extra de les denominacions d’origen protegides (DOP) del territori, en base a la seva qualitat organolèptica. Al mateix temps, valoren la feina feta per part dels productors de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Enguany han optat a aquest reconeixement un total de 14 almàsseres d’arreu del territori. Els premis consisteixen en un diploma acreditatiu i en la compra per part del CDO dels olis guanyadors, amb la finalitat de fer-ne difusió a través d’obsequis promocionals.

El lliurament dels premis es va dur a terme ahir al vespre, al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, en un acte presidit pel vicepresident territorial de la Diputació de al Camp de Tarragona, Josep Maria Cruset, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. A més, també van assistir-hi el director dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Tarragona, Anton Ballvé; la diputada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Núria Crivillé, i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Marcos Massó, entre altres representants institucionals.

Durant la seva intervenció, Josep Maria Cruset va posar de manifest que aquests premis són “un acte de reconeixement i de reivindicació d’un dels sectors més importants del nostre territori: l’oli i l’agricultura”. A més, va fer una crida a no perdre valors “tan nostres com el sacrifici, el treball i la constància”, i a seguir apostant per la modernització i la qualitat. Finalment, Cruset va felicitar els guanyadors d’aquesta edició i a tot el sector en general, “per defensar el dret de seguir vivint de la nostra terra”.

D’altra banda, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va ressaltar la qualitat de l’oli del nostre territori, al qual va definir com un “producte excel·lent”; “ens hem de creure que tenim el millor oli del món”, va afegir.

L’acte es va completar amb una conferència a càrrec de Mariona Quadrada, mestra de cuina i llicenciada en filologia, qui va parlar sobre l’oli, “un producte que adquireix el seu màxim protagonisme a la cuina”. A més, va afirmar que “la terra fa el caràcter, i el caràcter fa el producte”.

Reconeixement al sector oleícola
A banda de dinamitzar el sector a les comarques de Tarragona i promoure l’oli d’oliva verge extra, el Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO) actua com a agent aglutinador de totes les entitats relacionades amb el sector de l’oli. El CDO forma part de l’Asociación Española de Municipios del Olivo (AEMO), organisme que té com a objectiu constituir, des dels ens locals o municipis associats, una plataforma de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’oli. L’AEMO està formada per 155 municipis, 8 diputacions, un consell comarcal, una mancomunitat, i vuit consells reguladors.

Galeria d'imatges