La Diputació de Tarragona i l’Obra Social ”la Caixa” milloraran enguany 12 espais naturals i donaran feina a 49 persones en risc d’exclusió social

Deu anys de treball conjunt han permès desenvolupar 111 actuacions i han proporcionat feina a 638 persones, amb una inversió total de 8.400.000 euros

12/06/2015
Medi Ambient
Tarragona
Premsa
La Diputació de Tarragona i l’Obra Social ”la Caixa” milloraran enguany 12 espais naturals i donaran feina a 49 persones en risc d’exclusió social
La Diputació de Tarragona i l’Obra Social ”la Caixa” milloraran enguany 12 espais naturals i donaran feina a 49 persones en risc d’exclusió social

La Diputació de Tarragona i l’Obra Social "la Caixa" han renovat aquest divendres l'acord de col·laboració que vetlla per la preservació dels espais naturals de la demarcació i per la inserció laboral de persones en risc d'exclusió. Des que es va posar en marxa aquest programa, l'any 2006, un total de 589 persones en risc d’exclusió han tingut accés al món laboral a través de 99 projectes mediambientals.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han signat avui la renovació per al proper exercici del conveni de col·laboració entre totes dues entitats, i al qual l’entitat financera ha destinat, fins avui, un total de 8,4 milions d’euros en aquesta demarcació.

Josep Poblet ha destacat la importància d'aquesta cooperació a favor del territori, i s'ha referit al vessant social i mediambiental dels projectes que sorgeixen d'aquest acord, que enguany celebra el seu desè aniversari. El president de la Diputació de Tarragona ha assegurat que "aliances com aquesta ens fan anar més lluny, i resulten útils per al territori, per als municipis i per a les persones".
Al seu torn, Jaume Masana ha subratllat el valor d'aquesta iniciativa, que requereix del treball i l'esforç de persones en risc d'exclusió social i que té, al mateix temps, un important retorn per aquest col·lectiu. D'altra banda, el director territorial de CaixaBank a Catalunya ha destacat el privilegi que representa col·laborar amb la Diputació per a fer possible els projectes, ja que com a entitat coneixedora del territori, pot copsar molt millor les necessitats socials i mediambientals de cada zona.

L’acord del 2015 proporcionarà feina a 49 persones i preveu un total de 12 projectes de preservació de l'entorn arreu de la demarcació. Entre els principals objectius de l'acord hi trobem el de minimitzar els efectes del canvi climàtic i la preservació de la biodiversitat.

Sis d’aquests projectes es desenvoluparan en zones de rius, per evitar inundacions, i a les riberes, per millorar-ne els boscos. Un total de cinc, es realitzaran en zones d'alt risc d'incendis forestals, amb l'objectiu de prevenir-los. El projecte restant es durà a terme enguany per primera vegada, i consisteix en una actuació de voluntariat canalitzada per l'Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals. Aquesta iniciativa aplegarà prop d'un centenar de persones que realitzaran, voluntàriament, tasques de neteja a l'entorn de la Centraleta-Niu de l'Àliga (riu Glorieta-Mont-ral). El desplegament dels projectes d'enguany representarà a l’Obra Social "la Caixa" una inversió  de 450.000 euros. 

Les 49 persones en risc d’exclusió social greu que participaran en aquests treballs pertanyen, entre altres, a col·lectius de persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental severa, aturats de llarga durada, expresos, exdrogoaddictes i joves tutelats. Amb la renovació d’aquest acord, també es facilitarà l’accés al món laboral a col·lectius de joves que s’estan formant i que són a l’atur.

En acabar l’any 2015, s'hauran dut a terme 111 actuacions de conservació de l'entorn arreu del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, i un total de 638 persones hauran tingut accés al món laboral des que es va posar en marxa el programa, el 2006. L’Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de Tarragona renoven així el seu compromís amb la millora del medi ambient i el foment de la creació de treball per a persones en risc d’exclusió social.


49 persones treballaran en els 12 nous projectes

Alt Camp:

― Projecte per a la neteja i restauració fluvial de la llera del riu Gaià al pas per Aiguamúrcia i Santes Creus, al Terme municipal d'Aiguamúrcia. (Fundació Ginac)

― Actuació de voluntariat per millorar l’entorn de la centraleta-Niu de l’Àliga, a Mont-ral. (Associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals)

Baix Camp:

― Recuperació ambiental d’un tram de la riera de la Selva, dins l’entorn de la Ruta del Rec de la Vila, al terme municipal de la Selva del Camp. (Associació Aurora)

― Actuació integral al Camí dels Molins i la Pedrera d’en Xispa, a Riudecanyes (Fundació Formació i Treball)

Baix Ebre:

― Neteja i adequació de camins rurals i pistes forestals que s’endinsen en les serres de Cardó-Boix, al terme municipal de Tivissa. (Fundació Astres)

Baix Penedès:

― Actuació de millora i neteja de franges de protecció contra incendis al sector de la Moixeta i les Pinedes Altes, al municipi de la Joncosa del Montmell. (Fundació Santa Teresa)


   Conca de Barberà:
― Recuperació ecològica i paisatgística del tram final del riu Milans, al municipi de l’Espluga de Francolí. (Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà)

Montsià:
― Recuperació per a l’ús públic del camí de Sirga del delta de l’Ebre, al tram comprès entre Amposta i Sant Jaume d’Enveja. (Fundació Pere Mata)

Priorat:
― Creació de zones estratègiques de protecció contra incendis i arranjament de la llera del riu, al terme municipal de Margalef. (Taller Baix Camp)

Ribera d’Ebre:
― Accions per a la prevenció d’incendis forestals als espais naturals de Llaberia-Tivissa, mitjançant el foment de la ramaderia autòctona, a Tivissa i EMD de la Serra d'Almós. (Serra de Llaberia)

    Tarragonès:
― Millora i conservació dels gorgs del riu Gaià per a la proliferació de l’espècie autòctona de la tortuga de rierol, al tram entre el Catllar i la Riera de Gaià.(Fundació Onada)
― Projecte ambiental i social a la riera de la Boella, al terme municipal de la Canonja. (Entra cooperativa)

 

Etiqueta: 
Convenis
Galeria d'imatges
  • La Diputació de Tarragona i l’Obra Social ”la Caixa” milloraran enguany 12 espais naturals i donaran feina a 49 persones en risc d’exclusió social
  • La Diputació de Tarragona i l’Obra Social ”la Caixa” milloraran enguany 12 espais naturals i donaran feina a 49 persones en risc d’exclusió social