La Diputació de Tarragona inicia la redacció dels Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible a 52 municipis de la demarcació

L'objectiu és millorar l'eficiència energètica i assolir els objectius compromesos al Pacte Europeu d’Alcaldes i Alcaldesses

20/07/2015
Medi Ambient
Premsa
Una de les reunion que s'han celebrat a la Terra Alta
Una de les reunion que s'han celebrat a la Terra Alta

La Diputació de Tarragona, a través de Medi Ambient, Salut Pública i Territori del Servei d’Assistència Municipal, s'ha reunit aquests dies amb representants de 52 municipis de les comarques del Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i la Terra Alta per tal d'impulsar la redacció dels Plans d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES). L'objectiu és assolir el compromís municipal 20/20/20 (reduir un 20% el consum energètic, reduir un 20% les emissions de CO2 i introduir un 20% d’energia procedent de font renovable) de cara al 2020, tal com es van comprometre els ajuntaments amb les seves adhesions al Pacte Europeu d’Alcaldes i Alcaldesses durant l’any 2014.

El PAES recull les accions que ha de dur a terme un ajuntament per millorar l’eficiència energètica dels edificis públics, de l’enllumenat i els semàfors, així com de la flota de transport públic. Per aquest motiu, inclou un inventari exhaustiu de les instal·lacions municipals que consumeixen energia (electricitat, gas, gas-oil o gasos liquats) i un estudi de les accions que es poden dur a terme per tal de reduir-ne la despesa.

L’àmbit dels treballs inclosos en aquests plans d'acció també inclou la realització d’auditories energètiques de 5 equipaments públics de cada ajuntament. En aquest sentit, es realitzarà formació específica sobre bones pràctiques al personal de manteniment de les instal·lacions municipals.

Galeria d'imatges
  • Una de les reunions mantingudes al Baix Camp
  • Una de les reunions mantingudes al Baix Penedès
  • Una de les reunions mantingues a la Conca de Barberà