La Diputació de Tarragona promou l'ús de la biomassa com a font de calor a través de jornades formatives per a tècnics municipals i càrrecs electes

Les sessions es realitzaran els dies 23 i 25 de maig a Tortosa i a Tarragona i formen part d'un projecte que pretén fomentar aquesta font energètica per escalfar equipaments municipals

17/05/2018
Medi Ambient
Tarragona
Comunicació

La Diputació de Tarragona oferirà els dies 23 i 25 de maig, a Tortosa i a Tarragona, dues jornades formatives sobre l'ús de la biomassa forestal com a font energètica per escalfar equipaments públics municipals. Ambdues sessions, impartides per la Unitat de Formació del Servei d'Assistència Municipal (SAM) de la Diputació, s'adrecen a tècnics i càrrecs electes del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre amb l'objectiu de promoure l'ús d'aquesta alternativa energètica entre els municipis de la demarcació.

Durant les jornades formatives, s'exposaran els beneficis d'utilitzar la biomassa forestal en substitució d'altres fonts d'energia tèrmica, la viabilitat tècnica i econòmica del sistema i les particularitats d'aquest tipus d'instal·lacions. Els assistents també tindran l'oportunitat de conèixer els casos d'èxit d'altres indrets de Catalunya que ja han implantat aquest sistema. Les inscripcions a les sessions es poden realitzar al web http://www.dipta.cat/ca/jornada.

Aquestes dues jornades formen part del projecte "Xarxa de calor de proximitat de la Diputació de Tarragona". A més de la difusió i promoció de la biomassa forestal, el projecte també preveu la creació d'un model propi d'aquest tipus d'instal·lacions que serveixi de referència al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, es realitzarà una prova pilot consistent en la implementació de xarxes de calor alimentades per biomassa en equipaments municipals a 9 municipis de la demarcació (Gandesa, La Fatarella, Rasquera, Tivissa, La Sénia, Horta de Sant Joan, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alcover i El Montmell). Aquest projecte ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut de 901.629,49 €, respecte d'un total d'inversió prevista de 2.152.262,67 €.

L’aprofitament de la biomassa forestal, com a font d’energia, representa una important reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle  i un estalvi econòmic respecte l’ús d’altres fonts convencionals. El seu aprofitament a través de la gestió forestal sostenible, permet el desenvolupament de l’economia local, especialment en municipis rurals. 

Etiqueta: 
Medi Ambient
Galeria d'imatges