La Diputació fa costat a la URV en la presentació d'un estudi sobre l'impacte de la institució en el progrés del territori

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha assistit a l'acte de presentació del llibre El poder de les idees. Impactes de la URV sobre la societat.

09/05/2012
La Diputació fa costat a la URV en la presentació d'un estudi sobre l'impacte de la institució en el progrés del territori
La Diputació fa costat a la URV en la presentació d'un estudi sobre l'impacte de la institució en el progrés del territori

La Diputació de Tarragona, aliada de la Universitat Rovira i Virgili (URV) en nombrosos projectes conjunts de promoció de la cultura, l’economia i el territori, no ha volgut faltar a la presentació d’un llibre que reflecteix la contribució d’aquesta institució acadèmica al progrés social del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre: El poder de les idees. Impactes de la URV sobre la societat.

L’acte de presentació, que ha tingut lloc a la Facultat d’Economia i Empresa, a Reus, ha anat a càrrec del conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell; del rector de la URV, Francesc Xavier Grau; del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; del president del Consell Social de la URV, Àngel Cunillera, i del director de l’obra, el catedràtic d’Economia Aplicada i director de la càtedra Universitat-Empresa per al Foment de la Innovació Empresarial de la URV, Agustí Segarra Blasco. El llibre ha estat coordinat pels professors Maria Llop, Federico Pablo Martí, Josep M. Piñol i Mercedes Teruel.

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha afirmat que la URV “és un dels més grans elements vertebradors de la nostra organització social”, fruit “d’una estratègia tan ben concebuda com executada” que inclou tots els agents territorials. En aquest sentit, ha destacat, entre altres accions, l’impuls de Tarragona, Regió del Coneixement, que precisament respon a una de les principals aliances estratègiques entre la Diputació i la URV.

Finalment, ha elogiat el treball fet en el llibre, que constitueix “un balanç impressionant” i que alhora és una “pauta excel·lent” cap al futur, basat, segons Poblet, en “un nou pacte que empri els estris propis: el territori, les persones, el coneixement, la millora del model socioeconòmic, les institucions i la cultura”.

El poder de les idees. Impactes de la URV sobre la societat destaca la importància estratègica, el dinamisme territorial i el fort compromís amb la formació i la recerca de la URV al llarg dels seus vint anys d’existència. La contribució de la universitat a la societat es tracta des de tres vessants: com a institució amb un volum de despesa que afecta la producció i l’ocupació de la resta d’activitats productives, com a instrument estratègic de canvi territorial i, també, com a institució responsable de l’educació superior i de la recerca que beneficia les empreses i agents locals.

Galeria d'imatges