La Diputació impulsa el Pacte d’alcaldes a la demarcació de Tarragona

Una iniciativa que persegueix l’assoliment d’una política energètica més eficient i la reducció de les emissions de diòxid de carboni

20/02/2014
Medi Ambient
Premsa
Sessió informativa sobre el Pacte d'alcaldes al Consell Comarcal de Tortosa
Sessió informativa sobre el Pacte d'alcaldes al Consell Comarcal de Tortosa

La Diputació de Tarragona ha realitzat avui a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, a Tortosa, una sessió informativa sobre el programa per impulsar l'adhesió dels municipis de la demarcació al Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia. Aquest programa de la Comissió Europea té la finalitat d’impulsar l’eficiència energètica i les energies renovables als municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

La sessió ha anat a càrrec de la diputada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Núria Crivillé; del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, i del cap de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Josep M. Prunera. Durant la jornada informativa Núria Crivillé ha encoratjat els ajuntaments assistents a sumar-se a aquesta iniciativa.

La Diputació de Tarragona, com a entitat coordinadora territorial del Pacte d’alcaldes i alcaldesses a la demarcació de Tarragona, portarà a terme una assistència tècnica que consisteix a donar suport a la tramitació d’adhesió al Pacte d’alcaldes i alcaldesses, l’elaboració de l’inventari d’emissions de referència (IRE) i la redacció del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES), amb l’objectiu de contribuir a l’eficiència energètica i de mitigar el canvi climàtic d’una manera planificada i efectiva des del món local. Les properes sessions informatives es realitzaran al Vendrell i Tarragona els propers 24 i 26 de febrer, respectivament.

El canvi climàtic és una de les principals preocupacions i reptes ambientals dels propers anys, i la Diputació de Tarragona fa temps que impulsa mesures per actuar en la seva mitigació i  per reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle.

Amb la voluntat de sumar esforços amb la resta de ciutats i pobles europeus, la Diputació de Tarragona es va adherir al Pacte d’alcaldes i Alcaldesses, que és una iniciativa posada en marxa l’any 2008 per implicar les autoritats locals i la ciutadania en l’assoliment d’una política energètica més eficient i la reducció de les emissions de diòxid de carboni.

 

Galeria d'imatges