La Diputació impulsa infraestructures i equipaments socials a Benissanet

Josep Poblet, inaugura diferents obres d’interès municipal amb una aportació de la Institució de 250.000 euros.

30/04/2012
La Diputació impulsa infraestructures i equipaments socials a Benissanet
La Diputació impulsa infraestructures i equipaments socials a Benissanet

La Diputació continua millorant les infraestructures dels municipis de les Terres de l’Ebre i del Camp de Tarragona. Una mostra d’aquest suport constant als ens locals és el finançament de diferents obres a Benissanet, inaugurades pel president de la institució supramunicipal, Josep Poblet, aquest cap de setmana. Concretament, s’han arranjat el carrer d’Artellets i el passeig de l’Omplidor, gràcies als ajuts procedents del Pla d’Actuació Municipal (PAM) de la Diputació. Així mateix, s’ha finançat el Parc de Salut, d’acord amb les bases dels programes de salut pública de 2011. Aquestes tres obres estan situades en un mateix indret, a tocar del riu Ebre, en un espai molt concorregut pels habitants del municipi.

Després de signar el llibre d’honor de l’Ajuntament, Josep Poblet va inaugurar oficialment el carrer d’Artellets i la resta de noves infraestructures i equipaments, acompanyat de l’alcalde de Benissanet, Ignasi Ballber, i altres membres de la corporació municipal. Tot seguit, va realitzar una visita per la zona i va assistir, al Casal, a la celebració de l’Aplec de Sardanes, en finalitzar el qual, tingué lloc un dinar de germanor –una olla barrejada condimentada per les dones de Benissanet- que concentrà unes 500 persones.

El PAM de Diputació de Tarragona corresponent al període 2008/2011 ha invertit gairebé 250.000 euros a Benissanet, en les obres als carrers i també en altres accions, com ara el condicionament de la sala polivalent del Casal i de l’Escola de Música, o la millora de l’enllumenat públic exterior del nucli antic. De totes aquestes obres cal destacar, per la seva dimensió, els treballs realitzats al passeig de l’Omplidor, una autèntica rambla de 600 metres de longitud que uneix la població amb el riu Ebre, aquesta obra ha consistit en la construcció una tanca metàl·lica que separa el passeig dels camps de correu i la seva dotació del corresponent mobiliari urbà. Al final de passeig s’ha construït -al peu de l’embarcador- un parc de salut, perquè els transeünts –en especial la gent gran- pugui efectuar exercicis físics i de recuperació.

L’estada del president de la Diputació en aquesta població riberenca ha tingut més d’una anècdota. Entre les dues més destacades podem mencionar que el jutge de pau del municipi, una persona de 84 anys, i 11 en el càrrec, fos, juntament amb l’alcalde, el guia del president durant el recorregut, i la segona, que el primer ciutadà de les comarques de Tarragona del 2012 i primer ciutadà català del 2012 fill de pares catalans, Pau Clúa del Pino, fill del jugador del Club de Futbol Tortosa Àlex Clúa i de la fotògrafa de Benissanet i Móra d’Ebre Cristina del Pino, tampoc es va voler perdre la inauguració d’aquestes obres.

El president de la Diputació de Tarragona, en la seva intervenció, va posar de manifest la bona disposició de la institució intercomarcal que presideix per ajudar als pobles i els ajuntaments de la demarcació, en especial als pobles més petits, “l’objectiu de la Diputació és que als ajuntaments de la demarcació no els falti res”.

No obstant això, reconegué que en aquests moments difícils per tothom, també la Diputació fa retallades, i digué “no hem de prescindir dels ajuts als ajuntaments, ja que són els qui necessiten més de la col·laboració de l’administració, en especial aquests pobles petits, ja que la gent que hi viu “ha de gaudir d’una més que necessària qualitat de vida”.

Poblet es mostrà esperançat en el futur, ja que la situació de crisi és superable, “sempre que pugem comptar amb una societat, forta, il·lusionada i optimista, que és una cosa que avui en dia falta al país”. Finalment, el president de la Diputació recordà a l’escriptor i historiador de Benissanet Artur Bladé, i esmentà i donà lectura a uns fragments de l’article publicat per l’escriptor Joaquim Vilagrassa, “Benissanet i Tortosa canten a l’Ebre”, el qual en un to poètic elogià els atractius, el paisatge i la cultura d’aquestes terres riberenques.

Galeria d'imatges