La Diputació impulsa la remodelació de la Biblioteca, Museu i Casal d'Entitats de Vallmoll

El projecte ha tingut un cost global d’1.041.000 euros, dels quals 686.378 han estat subvencionats pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya i el Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona.

05/05/2012
La Diputació impulsa la remodelació de la Biblioteca, Museu i Casal d'Entitats de Vallmoll
La Diputació impulsa la remodelació de la Biblioteca, Museu i Casal d'Entitats de Vallmoll

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha inaugurat aquest vespre la Biblioteca-Museu-Casal d'entitats de Vallmoll. Ho ha fet acompanyat de l’alcalde del municipi, Josep Cusidó, i de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, entre altres autoritats i representants del món cultural de la demarcació. El projecte de rehabilitació de l’edifici ha comptat amb el suport econòmic de la institució intercomarcal, i ha convertit la coneguda com a Casa Ballester en un nou centre cultural multidisciplinari.

L’Ajuntament de Vallmoll va adquirir Casa Ballester, un edifici de final del segle XIX que pertanyia a una de les famílies benestants de la vila, amb l’objectiu de convertir-lo en equipament cultural per al municipi. A partir del moment en què la vella mansió va passar a mans municipals ja es va començar a treballar en la seva restauració integral, partint del buidatge interior per fer una estructura nova, però mantenint els murs exteriors.

L’obra i l’equipament interior de Casa Ballester ha tingut un cost global d’1.041.000 euros, dels quals 686.378 han estat subvencionats pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya i el Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona. L’import restant s’ha cobert mitjançant recursos municipals.

La planta baixa i l’entresol s’han convertit en un espai museístic, que transporta al passat a través d’una col·lecció d’estris del camp, aparells de la pagesia o guarniments de les cavalleries. Al primer pis hi trobem la sala d’exposicions, la biblioteca i una sala d’audiovisual, que es destinarà a la formació permanent en matèria de fotografia digital, informàtica, i formació professional i domèstica. Al segon pis, destinat a casal d’entitats, s’hi han ubicat l’Associació de Famílies d’Acollida de Catalunya i les oficines tècniques municipals. Finalment, a la tercera planta, hi trobarem, entre altres serveis, la seu de l’Associació de Dones de Vallmoll i una sala de juntes que està a disposició de les diferents entitats del municipi.

Durant l’acte d’inauguració de les instal·lacions, l’alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusidó, ha destacat “el suport rebut en tot moment per part de la Diputació de Tarragona per tirar endavant el projecte de rehabilitació”. Així mateix, ha assegurat que aquest “es tracta d’un equipament al servei dels ciutadans, pensat per millorar la qualitat de vida de tots els vallmollencs.

Al seu torn, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, s’ha referit al nou equipament de Casa Ballester com “l’autèntica pedra de toc de la cultura local”, i ha destacat la vitalitat social, econòmica i cultural del municipi de Vallmoll.

Galeria d'imatges