La Fira Camins d'FP s'obre a tot el Camp de Tarragona amb la col·laboració de la Diputació

Els dies 5 i 6 d'abril tindrà lloc el certamen, amb la participació de 34 centres de formació professional del territori

30/03/2017
Educació
Reus
Comunicació
Foto dels organitzadors i col·laboradors de la 3a Fira Camins d'FP
Foto dels organitzadors i col·laboradors de la 3a Fira Camins d'FP

La Fira Camins d'FP aplegarà els dies 5 i 6 d'abril l'oferta de formació professionalitzadora del Camp de Tarragona a la Fira de Reus. D'aquesta manera, en aquesta tercera edició el certamen deixa de tenir caràcter local i s'obre al territori quadriplicant els participants, amb l'objectiu de donar a conèixer a futurs estudiants i empreses les famílies professionals, especialitats i centres que la imparteixen al territori. L'Ajuntament de Reus organitza la fira, en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Reus i els ajuntaments de Tarragona, Valls, El Vendrell i Montblanc.

A més de la coorganització, la Diputació de Tarragona estarà present a la Fira Camins d'FP informant sobre els cicles formatius de grau superior d'Arts Gràfiques i Disseny que ofereix a través de les Escoles d'Art i Disseny que gestiona a Tarragona i a Reus. Precisament alumnes d'aquests centres d'educació artística de la Diputació han estat els encarregats de dissenyar el cartell del certamen actual. I d'entre els treballs que han preparat enguany, que s'exposaran a la fira, s'escollirà el cartell de la propera edició.

A més, la Diputació també tindrà un estand per donar a conèixer els serveis d'emprenedoria i ocupació que posa a disposició dels ciutadans. A través de l'Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d'Ocupació de la institució s'impulsen accions per al foment de l'ocupació i l'emprenedoria, com és el cas de les xerrades que s'imparteixen als centres formatius o de la Formació Dual, que promou l'ocupació entre alumnes de grau mitjà.

Representants de totes les institucions organitzadores i col·laboradores, així com de centres de Formació Professional de tot el Camp de Tarragona, han participat aquest dijous a la presentació pública d'aquesta nova edició de la fira. Durant l'acte, han intervingut el regidor de Medi Ambient i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio; la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà; el diputat de Recursos Humans i Polítiques Actives d'Ocupació de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Malràs; el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà; el cap dels Serveis Territorials d'Ocupació, Manuel Garcia, i la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Sílvia Rodes.

La Fira Camins d'FP es complementa enguany amb un programa de sessions tècniques a càrrecs de professionals experts en temàtiques com: noves professions i reptes de l’FP, mobilitat internacional per estudiants i docents, la presentació de les dades d’inserció de la FP 2016, i sessions emprenedoria social. També s’ha volgut impulsar el paper de les empreses en aquest acte, per la qual cosa s’han organitzat per les tardes taules amb empreses en les quals aquestes exposaran la seva experiència en formació dual. Seran 15 empreses i algunes més, que participaran des de la fila 0. I també hi haurà un espai per exalumnes d’FP que actualment treballen, per compte aliena o per compte propi. En aquest espai podran explicar la seva experiència, primer com a estudiants i després sobre la seva transició a la vida activa, així com les competències que els ha demanat el mercat laboral.

A banda de l’estand de cada centre expositor, es faran demostracions de les diferents especialitats, que aniran a càrrec de l’alumnat dels diferents centres. Algunes d’aquestes activitats seran itinerants pels diferents espais de la fira, d’altres seran de suport a l’organització i protocol de l’acte i d’altres es faran en un espai habilitat al foyer de Fira Reus.

Etiqueta: 
Presentació
Galeria d'imatges
  • Foto dels organitzadors i col·laboradors de la 3a Fira Camins d'FP