La Selva del Camp celebra els 400 anys de la Confraria de la Sang amb la Trobada d’Armats més multitudinària

La cita reunirà diumenge prop d’un miler d’armats de 24 agrupacions tarragonines i lleidatanes, a més dels de Mataró

30/03/2017
Cultura
La Selva del Camp
Comunicació
El Museu d'Art Modern de la Diputació ha acollit la presentació de la trobada
El Museu d'Art Modern de la Diputació ha acollit la presentació de la trobada

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona ha acollit aquesta tarda la presentació de la XXI Trobada d’Armats de les comarques meridionals, una reunió anual de caire itinerant que habitualment reuneix col·lectius d’armats o manaies tarragonins i també d’algunes localitats lleidatanes, i que enguany visitarà la Selva del Camp commemorant els 400 anys de la Confraria de la Sang d’aquest municipi del Baix Camp. A la roda de premsa hi han participat l'alcalde de la Selva del Camp, Josep Masdéu; Maria Lluïsa Garriga, coordinadora de la trobada, i Franscesc Garriga i Joan Masdéu, procuradors de la Confraria.

En total seran vint-i-quatre agrupacions les que participaran en la trobada, reunint prop d’un miler d’armats, motiu pel qual es preveu que sigui una de les reunions més multitudinàries en la història d’aquesta iniciativa. A més de les agrupacions que de forma habitual participen en aquestes reunions anuals, enguany destaca la presència a la Selva dels armats de Mataró, una de les formacions més importants de Catalunya, a més dels armats de Tarragona, que normalment no participen en activitats fora de la Setmana Santa tarragonina, però que enguany han accedit a participar-hi per tal de celebrar l’efemèride de la Reial Congregació de la Sang de N.S.J selvatana, donat que quan va néixer fa quatre segles ho va fer prenent com a referència a la Sang de Tarragona i ambdues entitats han mantingut sempre un vincle de germanor.

L'horari i actes previstos per a la XXI Trobada és el següent:

A les 07.30 h del matí. Arribada de les diferents Agrupacions d'Armats. Un responsable per a cada colla els acompanyarà a les instal·lacions on poden deixar les pertinences i on s'hauran de canviar.

A les 09.00 h del matí. Esmorzar de germanor per a les colles d'Armats al Pavelló Municipal d'Esports.

A les 10.30 h. Inici de la desfilada pels carrers de la Vila.

El recorregut previst és: Sortida del Pavelló Municipal d'Esports - C. Joan Domingo - Av. Puig i Ferreter - C. Major - Els Ponts - Plaça de les Pletes (Foto) - Plaça de Simó Salvador (avituallament) - Raval de St. Rafael - C. Hort dels Ferros - C. del Vilar - Portal d'Avall - Passeig Josep Cristià (grada autoritats).

A les 12.00 h. Acte Final. Parlaments i lliurament del record de la Trobada i cinta commemorativa a les colles participants.

El logotip de la XXI Trobada d'Armats està dissenyat per l’artista local i artesà de la pedra Florenci Andreazini i aconsegueix reunir la senzillesa i l'austeritat que defineixen la Setmana Santa selvatana, en un gest molt propi que fan els armats del municipi: el rendiment d'armes en passar el Sant Crist de la Sang i la Soledat camí del convent de Sant Rafael durant la processó de l'Agonia que es fa Divendres Sant al migdia.

Precisament, la XXI Trobada d’Armats serà el primer acte de la Setmana Santa selvatana, una celebració amb una alta participació popular i amb un seguit de característiques molt pròpies. De fet, des de 2010 el Divendres Sant selvatà compta amb el reconeixement de Festa Tradicional d'Interès Nacional i la processó del Via Crucis del Calvari del mateix Divendres Sant compta també amb el reconeixement de la Generalitat de Catalunya com a Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional.

Etiqueta: 
Presentació
Galeria d'imatges
  • Acte de presentació de la trobada
  • Acte de presentació de la trobada
  • La trobada acollirà prop d'un miler d'armats