L'aplaudit documental "Les 7 vides d'Eduard Toda" arribarà a les Terres de l'Ebre el proper dia 13

Es projectarà a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tortosa i l'accés serà lliure, si bé cal confirmar-ne l'assistència atès que l'aforament és limitat

05/10/2016
Cultura
Tortosa
Comunicació
Projecció que es va fer a Reus del documental
Projecció que es va fer a Reus del documental

La sala d'exposicions de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tortosa (plaça de Sant Joan, 5) acollirà, el dijous 13 d'octubre, a les 19:00 h, la projecció de Les 7 vides d’Eduard Toda, un documental de Toni Orensanz, Ramon Masip i Manuel Vinuesa que es difon amb el suport de la Diputació de Tarragona. Aquest treball arriba a les Terres de l'Ebre envoltat de gran expectació per les bones crítiques que ha aplegat en les diverses i multitudinàries projeccions que s'han dut a terme fins ara, al castell-monestir d'Escornalbou, Reus, Vilanova i la Geltrú i Barcelona. Abans d'acabar l'any, es podrà veure també a Lleida, l'Alguer (Sardenya) i el Monestir de Poblet.

 

L'accés a la projecció del documental a Tortosa serà lliure, si bé caldrà confirmar-ne l'assistència al telèfon 977 44 41 63 (de dilluns a divendres, de 9:00h a 13:00h i de 15:30h a 19:30h), o bé al correu eadtortosa@dipta.cat, atès que l'aforament és limitat. En el mateix acte, els autors explicaran al públic anècdotes i altres vivències a l'entorn d'aquest reportatge, enregistrat a Catalunya i també en alguns dels indrets on va viatjar Toda. Amb una posada en escena àgil i atractiva, Les 7 vides d’Eduard Toda repassa la figura i el llegat del diplomàtic, egiptòleg i bibliòfil reusenc, impulsor de la reconstrucció dels monestirs d'Escornalbou i de Poblet, cenobi aquest on està enterrat. Toda també va redescobrir el català de l'Alguer, entre altres fites. El documental, d'una hora de durada, aporta nova llum sobre les motivacions de Toda i els recursos amb què va comptar per materialitzar la seva ingent tasca. També s'atura en l'aspecte més personal de Toda, qui va acabar esdevenint una mena de Lawrence d'Aràbia català, amb una vida «de pel·lícula», segons defineixen els autors del documental. Aquest reprodueix les úniques imatges enregistrades que es coneixen de Toda, de quinze segons, viatja fins a llocs on va viure i treballar, i aplega el testimoni d'especialistes en la seva figura, de la que destaquen la seva magnificència i també els clarobscurs.

TRÀILER DOCUMENTAL "LES 7 VIDES DE TODA"
Etiqueta: 
Any Toda
Galeria d'imatges