Les diputacions de Tarragona i Castelló regularitzen la gestió de les carreteres CV-100 i CV-105 i acorden promoure conjuntament millores viàries

Els presidents de les dues institucions, Josep Poblet i Javier Moliner, han signat aquest dimecres el conveni que reconeix la titularitat catalana de dos trams viaris de la Sénia històricament gestionats per la diputació castellonenca

20/07/2016
Xarxa Viària
Castelló
Comunicació
Moliner i Poblet, durant la trobada a Castelló
Moliner i Poblet, durant la trobada a Castelló

 

Els presidents de les diputacions de Tarragona i de Castelló, Josep Poblet i Javier Moliner, respectivament, han signat aquest dimecres un conveni pel qual es reconeix la titularitat catalana de dos trams de carretera del terme municipal de la Sénia que històricament havien estat gestionats per la Diputació castellonenca. Es tracta de 478,45 metres de la CV-100 (via que uneix la localitat castellonenca de Sant Rafael del Riu amb la Sénia, al Montsià) i de 959,26 metres de la CV-105 (uneix la Sénia amb Benifassà).

Des de mitjan segle XX, la conservació d'aquests dos trams viaris catalans que donen continuïtat a les carreteres CV-100 i CV-105 ha anat a càrrec de personal de la Diputació de Castelló. Aquesta manera de fer, basada en raons de proximitat i de continuïtat de les vies, podia donar a entendre erròniament que la titularitat d'aquest tram català corresponia a la Diputació de Castelló, i no pas a la Diputació de Tarragona. L'acord signat ara entre totes dues diputacions resol aquesta anomalia històrica.

El conveni, signat a la Diputació de Castelló, estableix la retirada dels senyals de trànsit que portin l'indicatiu de carretera de la Diputació de Castelló, que seran substituïts per altres amb l'indicatiu de carretera de la Diputació de Tarragona. Al mateix temps, es farà constar la titularitat d'aquests trams en qualsevol registre o catàleg públic de l'àmbit territorial de la província de Tarragona. Respecte dels ponts de Cases del Riu i Malany existents en les carreteres CV-100 i CV-105 en el límit amb la demarcació de Tarragona, es fa constar la seva gestió íntegra (conservació, manteniment i reparació) per part de la Diputació de Castelló, tal com ha fet fins a la data. A l'acte de signatura han assistit, a més del president de la Diputació, el diputat delegat de Carreteres de la Diputació, Josep Masdeu; el diputat Álvaro Gisbert, i l'alcalde de la Sénia, Joan Moisés Reverté, juntament amb els representants de la institució castellonenca.

Recentment, les diputacions de Tarragona i de Terol han signat un conveni en idèntic sentit, en aquest cas referit a un tram de carretera al terme municipal d'Horta de Sant Joan, a la Terra Alta.

Impuls conjunt de noves vies

D'altra banda, Josep Poblet i Javier Moliner han mantingut la seva aposta per treballar conjuntament per reivindicar el Corredor Mediterrani. Durant la trobada, celebrada a la Diputació de Castelló, els presidents de totes dues diputacions també han acordat impulsar altres millores en matèria viària, per tal d'assolir noves infraestructures que beneficiïn el trànsit rodat i l'economia de les comarques tarragonines i castellonenques. Aquesta aliança impulsarà davant les administracions corresponents la millor unió dels ports de Castelló, Tarragona i Vinaròs amb la futura A-68 (desdoblament de l'actual N-420 per l'eix Móra-Gandesa i Alcanyís) que ha d'unir el litoral mediterrani amb el centre peninsular.

 

 

Etiqueta: 
Xarxa Viària
Galeria d'imatges