Les escoles i conservatoris de la Diputació a Tarragona i a Reus regalaran música a canvi de joguines

A través de la iniciativa Música per Joguines, el 17 de desembre es podrà col·laborar amb els projectes de Càritas dedicats a la infància

07/12/2016
Cultura
Tarragona
Comunicació
El 17 de desembre les portes dels conservatoris de Reus i Tarragona seran obertes per oferir música a canvi de solidaritat
El 17 de desembre les portes dels conservatoris de Reus i Tarragona seran obertes per oferir música a canvi de solidaritat


Les escoles i conservatoris de la Diputació a Tarragona i a Reus obriran el dissabte, 17 de desembre, les seves portes per oferir de manera gratuïta concerts, tallers i altres activitats a tota la ciutadania, a canvi que els assistents portin aquell dia una joguina nova i no bèl·lica. La iniciativa Música per Joguines vol acostar l’activitat dels centres d’educació musical de la Diputació a tothom i col•laborar, alhora, en els projectes d’infància de Càritas. Per aquest motiu, les portes dels dos centres seran obertes durant tot el matí de dissabte per oferir un ampli programa ple de música i solidaritat del qual podrà gaudir tothom.

Activitats organitzades a l’Escola i Conservatori a Tarragona

Les activitats començaran a les 9.30 h a l’Escola i Conservatori de Música a Tarragona, amb l’assaig obert de tubes al Pati del Conservatori, en el marc de la trobada Tuba Christmas Tarragona que organitza l’Associació Catalana de Tubes i Bombardins (Acatub). Aquest dia es donaran cita a la ciutat 40 alumnes de tuba de tot Catalunya, que realitzaran assajos al Conservatori de Música fins les 12.00 h del migdia. Les sessions d’assaig s’obriran a tot el públic que ho desitgi amb l’única condició que aportin una joguina nova i no bèl•lica. Posteriorment, a les 12.30 h, els musics participants a la Tuba Christmas Tarragona es traslladaran a la Plaça des Sedassos per oferir un concert a l’aire lliure. 

L’activitat al Conservatori dins la iniciativa Música per Joguines inclou, també, el  taller Spa de veu. Es tracta d’un taller de tècniques de relaxació combinades amb el treball de la veu que tindrà lloc entre les 10.00 h i les 11.30 h. El taller és obert a tothom amb places limitades, raó per la qual cal inscriure’s i confirmar l’assistència a través del lloc web www.dipta.cat/cmtarragona. També en aquest cas, l’entrada és gratuïta amb l’únic requisit de dur una joguina nova i no bèl•lica.

Activitats organitzades a l’Escola i Conservatori a Reus

L’Escola i Conservatori de Musica de la Diputació a Reus ha programat pel dia 17 de desembre un matí de tallers amb música per a nadons i diferents concerts . A les 10.30 h tindrà lloc el taller de música per a nadons d’1 a 3 anys. La gran demanda ha fet que s’hagin cobert ja les places i que s’hagi decidit programar una altra sessió, adreçada a la mateixa franja d’edat, a les 12.30 h del migdia. Finalment, a les 11.30 h s’impartirà el taller de música adreçat als nadons més petits: de 0 a 12 mesos.

A més dels tallers, durant tot el matí de dissabte hi haurà concerts oberts a tothom. La primera actuació tindrà lloc a les 11 h amb el concert de la Banda d'alumnes de Bàsic II i Avançat 1r de l'Escola de Música. A les 11.30 h, el públic podrà assistir al conte familiar musical L’aneguet lleig. Finalment, a les 12.00 h tindrà lloc el concert Viatge pel món a càrrec de la Banda d'alumnes d'Avançat 2n i 3r de l'Escola de Música de la Diputació a Reus.

Les places dels tallers són limitades i cal realitzar la inscripció a través del lloc web www.dipta.cat/cmreus. L’assistència a les sessions, així com a les actuacions i concerts és gratuïta amb l’únic requisit de portar, a mode d’entrada solidària, una joguina nova i no bèl•lica.

Banda d'avançat de l'ECMREUS. Assaig per al concert del 17 de desembre Escola i conservatori de música de la Diputació a Reus
Galeria d'imatges