Les quatre diputacions catalanes i la Generalitat constitueixen el Consell de la Mancomunitat Cultural

L'objectiu d'aquest òrgan és coordinar i posar en comú les polítiques culturals que es duguin a terme

05/03/2019
Cultura
Barcelona
Comunicació
La presentació de la Mancomunitat ha tingut lloc al Saló Torres García del Palau de la Generalitat
La presentació de la Mancomunitat ha tingut lloc al Saló Torres García del Palau de la Generalitat

La Diputació de Tarragona, juntament amb les Diputacions de Barcelona, Girona i Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat, han constituït aquest dilluns el Consell de la Mancomunitat Cultural. L'objectiu d'aquest òrgan és coordinar i posar en comú les diferents polítiques culturals que es duguin a terme. L'acte de constitució ha tingut lloc al Palau de la Generalitat i hi han assistit la consellera de Cultura, Laura Borràs; el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella; el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol.

Les funcions d'aquest Consell es basen en l'intercanvi d'informació referent a les polítiques culturals que afecten a la relació d'aquestes institucions. El Consell haurà d'elaborar un pla de cooperació que inclogui els projectes, programes i les corresponents línies d'actuació en polítques culturals. Això implica fer el seguiment i avaluació del pla de cooperació esmentat i proposar criteris de coordinació entre les actuacions en polítiques culturals.

A més, es crearan i impulsaran grups de treball tècnics, de caràcter específic, per a l'estudi i anàlisi de les diferents línies d'actuació en l'àmbit de la política cultural i s'estudiarà i analitzarà prèviament els projectes que impulsi el Departament de Cultural. Finalment, s'informarà sobre les qüestions que plantegin els diferents temes de cooperació i es resoldran dubtes que puguin sorgir.

El Consell es reunirà, de manera ordinària, un cop cada quatre mesos i amb caràcter extraordinari sempre que sigui convocada per iniciativa de la presidència o ho demani almenys la meitat dels membres.

 

Etiqueta: 
Cultura
Galeria d'imatges