L’Escola d’Art de la Diputació a Reus reflexiona sobre el rol de les dones amb una nova instal·lació al "Girona Temps de Flors"

El muntatge floral es podrà visitar a la Torre Gironella fins al 20 de maig, en el marc del certamen que acull cada any milers de visitants a la ciutat de Girona

11/05/2018
Cultura
Reus
Comunicació

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus serà novament present a l’esdeveniment Girona Temps de Flors, que cada any atrau milers de visitants, amb una instal•lació que nou alumnes del centre han realitzat i que es podrà veure fins al 20 de maig a la Torre Gironella. Inspirada en la representació pictòrica de John Everett sobre la figura literària d’Ofèlia, de Shakespeare, es tracta d’una obra plàstica i visual que reivindica els nous valors socials i culturals de la dona. La instal•lació crea un espai de reflexió sobre els rols de gènere, que han estat imposats durant segles per una societat patriarcal, i que han relegat a la dona en un espai limitat, injust, abusiu, vulnerable i asimètric.

Miralls i crisantems a un espai que interpel·la el visitant

El muntatge recrea un riu on mor Ofèlia, que es representa amb un conjunt de miralls trencats que reflecteixen, sobre la volta de la cisterna de la Torre Gironella, la llum blanca com a  metàfora de la dona maltractada, ofegada i sotmesa.

L’alumnat que participa en el muntatge cursa el Cicle Formatiu de Disseny d'Interiors en l'especialitat d'Arquitectura Efímera de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus. La instal•lació presenta una sèrie de caixes que representen la singularitat i individualitat de cada dona en la mateixa situació i serveixen generar, al seu voltant, un espai de reflexió on asseure i meditar. El crisantem serveix per acabar d’ambientar tota aquesta metàfora que fa referència a la mort, però també a la condició efímera de la pròpia vida. Els visitants poden endur-se les flors o fer una ofrena a la memòria d’Ofèlia.

Galeria d'imatges