L'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa mostrarà els secrets de la restauració de peces d'art, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni

Amb visites comentades a la Unitat de Conservació i Restauració i una xerrada sobre el retaule barroc de les Santes Càndia i Còrdula. I el MAMT continua amb l'activitat 'Misteri als museus'

08/10/2018
Cultura
Tortosa
Comunicació

Quins problemes presenten les peces d'art que arriben per ser restaurades? Com es recuperen? Quins professionals se n'encarreguen? Per què és tan important conservar el patrimoni? Aquestes i altres preguntes trobaran resposta a les activitats gratuïtes que l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa ha programat de l'11 al 14 d'octubre en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni.

Els actes s'iniciaran el dijous dia 11, a les 18.00h, amb una visita comentada a la Unitat de Conservació i Restauració de la Diputació, situada a l'Escola d'Art de Tortosa (plaça de Sant Joan, 5, Tortosa). Aquesta mateixa activitat es repetirà el dissabte dia 13 a la mateixa hora de la tarda. El mateix dissabte, si bé al matí, d'11.30 h a 12.30h, tindrà lloc una xerrada a la Catedral de Tortosa que pretén aportar nova llum al recentment restaurat retaule de les Santes Càndia i Còrdula, copatrones de la ciutat. L'acte anirà a càrrec de la responsable tècnica de la Unitat de Conservació i Restauració, Carme Clemente. D'altra banda, el diumenge dia 14 el Museu de Tortosa oferirà visites teatralitzades a la seva exposició permanent, protagonitzades per personatges que representen tres moments destacats de la història de la ciutat. Hi haurà dos passis, a les 11.30 h i a les 12.30h, a càrrec de l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa, i l'aforament és limitat.

 

'Misteri als Museus', al MAMT de Tarragona

D'altra banda, el Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) continua participant en l'activitat 'Misteri als Museus. El cas de les 7 còpies', que des del passat 5 d'octubre duu a terme conjuntament amb els museus tarragonins. L'activitat, inclosa a les Jornades Europees de Patrimoni, culminarà el diumenge dia 14.

 

 

Etiqueta: 
Cultura
Galeria d'imatges