L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus celebra 40 anys convertida en referent cultural de la ciutat i rodalia

Una conferència de l'artista Joan Rom, exdirector del centre, ha centrat l'acte commemoratiu, presidit per la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó

06/11/2019
Educació
Reus
Comunicació
D'esquerra a dreta, Sílvia Puerto, Jordi Cartanyà, Joan Rom, Noemí Llauradó, Quim Vilafranca i Carles Pellicer
D'esquerra a dreta, Sílvia Puerto, Jordi Cartanyà, Joan Rom, Noemí Llauradó, Quim Vilafranca i Carles Pellicer

Les escoles d'art, el seu sentit i la seva contribució a la societat. Aquests i altres aspectes han centrat la conferència del reconegut artista plàstic Joan Rom amb motiu de l'obertura oficial del curs a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus, centre que enguany celebra els 40 anys d'existència. La intervenció de Rom, qui va ser professor i també director de l'escola, ha estat l'acte central de la commemoració, que ha aplegat un nombrós grup d'alumnes i professorat del centre. L'acte l'ha presidit Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, amb l'assistència de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; del diputat delegat dels centres d'ensenyament de la Diputació, Jordi Cartanyà; de la diputada delegada de Recursos Humans de la Diputació, Sílvia Puerto, i del director del centre, Joaquim Vilafranca.

La presidenta de la Diputació ha destacat que l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus s'ha convertit en un espai cultural de primer ordre a la ciutat de Reus i rodalia. "El nostre objectiu és que, al mateix temps, els coneixements en disseny i en art que s'hi generen s'acabin convertint en un motor, en un revulsiu que contribueixi a l'enriquiment social i cultural del nostre territori. Per aquest motiu, els estudis que s'imparteixen al conjunt dels nostres centres d'art i disseny, i també musicals, estan expressament adaptats a la realitat professional d'avui dia", ha afegit.

Els estudis

L'escola (www.dipta.cat/eadr) va començar l'activitat el 1979 al mateix emplaçament on es troba actualment, si bé posteriorment va canviar de seu, i el 2014 va tornar al seu lloc d'origen, en un edifici ampliat i totalment rehabilitat. L’impulsor principal del centre va ser l’artista reusenc Ramon Ferran. L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus compta actualment amb més de 260 alumnes, repartits entre els diferents cicles formatius de grau superior (Gràfica audiovisual/perfil professional infografia 3D; Videojocs i entorns virtuals; Arquitectura efímera; Disseny d'interiors; Projectes i direcció d'obres de decoració) i els monogràfics (Fotografia; Creació pictòrica; Narrativa i tecnologia audiovisuals; Iniciació a la pintura; Història de l'Art; Iniciació al gravat; Dibuix de model del natural; Pack Adobe).

Etiqueta: 
Art i Disseny
Galeria d'imatges