L'Espluga de Francolí acull la presentació de l'antologia poètica de Ramon Muntanyola, en el marc de la commemoració del centenari del seu naixement

La Plaça d'en Canós del municipi on va néixer el capellà i literat s'ha omplert per assistir a l'acte

28/07/2017
Cultura
Espluga de Francolí
Comunicació
Acte de presentació del llibre "Dia Vindrà" a l'Espluga de Francolí
Acte de presentació del llibre "Dia Vindrà" a l'Espluga de Francolí

La Plaça d'en Canós de l'Espluga de Francolí ha estat aquest dijous l'escenari de la presentació del llibre Dia vindrà, antologia de poemes de Mossèn Ramon Muntanyola i Llorach, impulsat per l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí, la Diputació de Tarragona, la Generalitat, l'Arquebisbat de Tarragona i la Fundació Lluís Carulla. Prop de 250 persones han assistit a un dels actes més destacats programats amb motiu de l'Any Muntanyola, que commemora el naixement del clergue i literat (1917-1973) en aquest municipi de la Conca de Barberà.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha participat a la presentació de Dia vindrà, que ha comptat també amb la participació de l'exconseller de la Generalitat i qui ha tingut cura de l'edició del llibre, Joan M. Pujals; del Pare Abat de Poblet, Octavi Vilà, i de l'alcalde de l'Espluga de Francolí, David Rovira. La publicació ha estat editada per Publicacions Abadia de Montserrat.

L'edició d'aquest llibre és una de les iniciatives destacades de l'Any Mossèn Ramon Muntanyola (https://centenarimossenramonmuntanyola.wordpress.com). Des del passat 1 d'abril i fins a final d'any, el seu poble natal i altres municipis de la demarcació com Tarragona, Reus, la Selva del Camp, Salou o Vila-seca acullen una trentena llarga d'actes literaris, musicals i culturals en general amb què es pretén aprofundir en l'obra i la personalitat de Muntanyola.

 

Etiqueta: 
Presentació
Galeria d'imatges
  • El llibre és una antologia dels poemes del Mossen Ramon Muntanyola
  • L'acte va aplegar més de 200 persones
  • Acte de presentació
  • La plaça estava plena de gom a gom
  • La presentació s'emmarca en els actes de la Festa Major del municipi
  • Acte de presentació del llibre a l'Espluga de Francolí