L'historiador Eugeni Perea presenta a Escaladei el seu llibre "Cartografia literària del Priorat", un estudi sobre obres i autors catalans que han glossat la comarca

Han participat en l'acte el president de la Diputació, Josep Poblet; l'exconseller de la Generalitat Joan Maria Pujals; l'alcaldessa de la Morera de Montsant, Fina Palomar, i el director de l'Agència Catalana de patrimoni Cultural, Àlex Susanna

24/09/2016
Cultura
La Morera de Montsant
Comunicació
Presentació del llibre a la Cartoixa d'Escaladei
Presentació del llibre a la Cartoixa d'Escaladei

La Cartoixa d'Escaladei, bressol històric del Priorat, ha acollit aquest dissabte a la tarda un llibre que també està disposat a fer història a la comarca. Es tracta de la Cartografia literària del Priorat (Silva Editorial), un exhaustiu estudi de l'historiador i escriptor Eugeni Perea que recull, comenta i posa de relleu el que diferents autors han escrit sobre aquesta comarca des del segle XIV fins l'actualitat.

L'acte ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; de l'exconseller de la Generalitat i filòleg Joan Maria Pujals; de l'alcaldessa de la Morera de Montsant, Fina Palomar, i del director de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, Àlex Susanna, els quals han destacat la valuosa aportació de Perea a l'estudi literari en l'àmbit de la comarca i la seva contribució a la història i la cultura al conjunt del país. De la seva part, Perea ha agraït el suport de la Diputació i de la resta d'institucions en l'edició i presentació pública d'aquest llibre. L'autor ja va publicar una altra cartografia literària, en aquest cas dedicada al Camp de Tarragona, l'any 2010.

L'autor

Eugeni Perea Simón (Riudoms, 1953) és doctor en Història, escriptor, professor, assagista, onomasiòleg, dinamitzador cultural, articulista, conferenciant i cap de l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona. Ha publicat estudis històrics, narrativa, poesia, assaig i articles, i ha guanyat el Premi Rovira i Virgili de biografies, autobiografies, memòries i dietaris (2007) i el Prix International de Literature Antonio Machado (2012). Al seu poble natal, va ser fundador del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar i director de la revista Lo Floc.  

Etiqueta: 
Presentació
Galeria d'imatges
  • Acte de presentació del llibre
  • La Cartoixa d'Escaladei acull la presentació del llibre