Tallers d'educació ambiental consciencien els alumnes de municipis amb alt risc d'incendi al Baix Penedès i el Priorat

La Diputació de Tarragona enguany ofereix aquestes formacions a Masllorenç, la Bisbal del Penedès, Sant Jaume dels Domenys, Falset i Cornudella de Montsant

24/09/2019
Medi Ambient
Masllorenç
Comunicació
Alumnes de Masllorenç durant la primera sessió dels tallers MeFitu a la demarcació de Tarragona aquest curs
Alumnes de Masllorenç durant la primera sessió dels tallers MeFitu a la demarcació de Tarragona aquest curs

La Diputació de Tarragona ofereix aquesta tardor tallers d'educació ambiental per alumnes de primària dels municipis del Baix Penedès i el Priorat que tenen un alt risc d'incendi forestal. Les escoles Ull del Vent de la Bisbal del Penedès, Berenguer de Montoliu de Masllorenç, Els Quatre Vents de Sant Jaume dels Domenys, Antoni Vilanova de Falset i el centre Doctor Piñol i Aguadé de Cornudella de Montsant participaran en aquestes activitats que es realitzen en el marc del projecte MEFiTU de la Fundació Pau Costa i que tenen per objectiu conscienciar els alumnes del risc que pateix la població que viu en zones afectades per incendis. Aquesta és una de les accions que duu a terme la Diputació per a la prevenció d'incendis a la demarcació, juntament amb les subvencions que concedeix a ajuntaments i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) per a la Prevenció Local d'Incendis Forestals (PLIF).

Els tallers combinen activitats a l'aula amb sortides de camp, per tal que els alumnes coneguin de forma vivencial la relació del foc amb el clima mediterrani, i prenguin consciència de l'augment del risc a causa del canvi climàtic i de la necessitat de la prevenció i l'autoprotecció. En la primera activitat, que tindrà lloc a l’escola, els alumnes podran veure una presentació visual, realitzaran un taller papiroflèxia i un taller interactiu amb el que els alumnes podran veure la crema d’un bosc gestionat i un de no gestionat.

Els alumnes de l’Escola Berenguer de Montoliu de Masllorenç han estat els participants de la primera sessió del programa que ha tingut lloc aquest dilluns. El proper 8 d'octubre ho faran els alumnes del centre Ulls de Vent de la Bisbal del Penedès i l'11 de novembre els de l'escola Els Quatre Vents de Sant Jaume dels Domenys.

Aquest és el segon curs que la Diputació de Tarragona col·labora amb els tallers MeFitu, impulsats per la Fundació Pau Costa. L'any passat 264 alumnes de primària d'escoles ubicades a 6 municipis de la demarcació de Tarragona amb alt risc d’incendi hi van participar.

Etiqueta: 
Medi Ambient
Galeria d'imatges