Un acord entre les diputacions de Tarragona i Terol reconeix la titularitat catalana d'un tram de carretera històricament gestionada per l'Aragó

Els presidents de les dues institucions, Josep Poblet i Ramón Millán, posen fi a aquesta anomalia viària amb un conveni, signat a Terol, que estableix la gestió tarragonina d'un tram de 3,4 km de la TEV-3303

05/07/2016
Xarxa Viària
Signatura del conveni
Signatura del conveni

Històricament, el manteniment de tota la carretera TEV-3303 de Lledó a Cretes, que té el seu origen a la T-330 en terme municipal d'Horta de Sant Joan, ha anat a càrrec de peons de la Diputació de Terol malgrat que aquesta via s'endinsa en territori català. Aquesta manera de fer, des de mitjan segle XX i basada en raons de proximitat i continuïtat de les vies, podia donar a entendre erròniament que la titularitat d'aquest tram català corresponia a la Diputació de Terol, i no pas a la Diputació de Tarragona. Per tal de resoldre aquesta anomalia històrica, les diputacions tarragonina i terolenca han signat, aquest dimarts al migdia, un conveni de col·laboració que reconeix expressament la titularitat tarragonina d'aquest tram viari, de 3,4 km.

 

En base a aquest acord, signat pels president de les diputacions de Tarragona, Josep Poblet, i de Terol, Ramón Millán, a partir d'ara la Diputació tarragonina es farà càrrec de la gestió i manteniment d'aquest tram atès que s'inclou en la seva demarcació, dins del terme municipal d'Horta de Sant Joan, a la Terra Alta. De la seva banda, la Diputació de Terol continuarà assumint la gestió íntegra (conservació, manteniment i reparació) del pont sobre el riu Algars a la carretera TEV-3303 just amb el límit amb la demarcació de Tarragona.

 

En base a aquest conveni, la Diputació de Tarragona retirarà els senyals de trànsit amb els indicatius de carretera de Terol i els substituirà per altres de carretera de Tarragona. En concret, aquest tram s'anomenarà T-1110. La Diputació també farà constar la titularitat tarragonina d’aquest trams en qualsevol registre o catàleg públic de l’àmbit territorial de la demarcació de Tarragona.

 

A la signatura del conveni, que ha tingut lloc a la Diputació de Terol, han assistit, a més, el vicepresident de la Diputació de Tarragona i diputat delegat de Carreteres, Josep Masdeu; el diputat Joan Josep Malràs; la tinent d'alcalde d'Horta de Sant Joan, Rosanna Rel, i l'alcalde de Lledó, Ramon Alonso. Tant Josep Poblet com Ramón Millán han destacat que l'acord representa un exemple de cooperació interinstitucional entre administracions limítrofes, amb l'objectiu de millorar el servei a la ciutadania. En aquest sentit, la Diputació de Tarragona signarà properament un altre acord en la mateixa línia, que en aquest cas afecta un tram de la xarxa viària en el límit entre el Montsià i la província de Castelló.

 

Potenciar la connexió amb l'interior fins a la costa tarragonina

D'altra banda, després de la signatura del conveni, els presidents de les diputacions de Tarragona i de Terol s'han mostrat favorables a l'impuls conjunt d'un eix viari entre l'interior de l'Estat des d'Alcolea del Pinar fins a les comarques de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, a través del desdoblament de la N-420, convertida en autovia. En aquest sentit, Josep Poblet considera que aquest eix potenciaria el turisme de la costa tarragonina i el desenvolupament del port, i afavoriria directament la promoció del corredor mediterrani.

Etiqueta: 
Xarxa Viària
Galeria d'imatges