BANDA SIMFÒNICA DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA 2014 - Concerts

CONCERTS

5 de Setembre a la Casa de la Cultura de La Sénia. 20’00 h.

6 de Setembre al Teatre Àngel Guimerà de El Vendrell. 19’00 h.

7 de Setembre a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. 19’00 h.

 

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE

El projecte de la Banda Simfònica ja ha estat consolidat durant els seus 9 anys d’existència. I ha estat consolidat gràcies al suport i confiança de la Diputació de Tarragona, al treball incansable de tots els professors que han participat d’alguna manera en el projecte, a la constant col·laboració del personal no docent dels nostres centres i evidentment als alumnes dels tres centres. Amb la seva excel·lent qualitat i predisposició, han fet seva la Banda, i l’han convertit, amb l’èxit de les estades i concerts, en un referent per als alumnes dels nostres Conservatoris.

Per a la desena edició tenim el privilegi de comptar amb la figura del compositor i director de Novelda, Oscar Navarro. Després d’experimentar la calidesa humana i professionalitat del músic alicantí en passades ocasions, enguany podem gaudir novament dels seus coneixements musicals i entusiasme.

El concert s’articula a partir d’obres del mateix compositor, un repertori íntegrament concebut per a la formació musical que ens aplega avui. Esperem que els agradi i que puguin viure amb la mateixa intensitat la il·lusió amb la que s’ha preparat.

Compositor i Director convidat : OSCAR NAVARRO

Estudia composició i direcció a l’Allegro Internacional Music Academy de València de la mà de Ferrer Ferran i posteriorment s’especialitza en composició de cinema i televisió a la prestigiosa Universitat del sud de Califòrnia on és guardonat amb el premi Harry Warren Endowed Scholarship for Scholarship for Motion Pictures and TV. A Los Ángeles té a més l’oportunitat de gravar la seva música als reconeguts estudis Capitol Records, Paramount Pictures o Warner Bros.

Actualment, Óscar Navarro compta amb nombrosos premis nacionals i internacionals en composició i la seva obra s’interpreta i s’estrena arreu. Formacions orquestrals i bandístiques de l’alçada de The Cleveland Orchestra, Louisville Symphony, Princeton Symphony, The Hollywood Studio Orchestra, The Royal School of Music Symphony Orchestra, Orquestra de la Ràdio de Kiev, Downey Symphony Orchestra, Orquesta del Principado de Asturias, JONDE, entre un llarg etcètera.

També realitza conferències i classes magistrals periòdicament a diferents punts de la geografia espanyola. Participa al 25è Festival de cinema jove de València, el Festival de ciencia ficción de Madrid o bé a la Chapman University, el II Congreso Internacional de Bandas de Medellín o a la University of Minnesota Duluth.

Recentment ha estat premiat amb el Hollywood Music in Media Awards i bona part de les seves composicions per a cinema han estat nominades en els X Premios de la Crítica Musical Cinematográfica, Mundo BSO Awards, XIII Premios Golspirit, Hollywood Music in Media Awards i el Goya 2014 per la BSO de la pel·lícula La Mula.

Category: