CANTATA "LA TRANSATLÀNTIDA"

PROGRAMA DE CONCERT  “La Transatlàntida”
CONCERT DE FINAL DE CURS DE L’ESCOLA I CONSERVATORI DE MÚSICA DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA A REUS
21 DE JUNY DE 2018 A LES 19H
TEATRE BARTRINA
 
Aquesta és la història de la formiga Que. La nostra protagonista, habitant de la Vinya Grossa, era sens dubte la formiga més llegida de tota la història formiguera. 
Doncs vet aquí que una vegada va llegir el poema l’Atlàntida de Jacint Verdaguer i va quedar tan impressionada , que va decidir al igual que Verdaguer, conèixer aquell misteriós oceà Atlàntic que guardava al fons de les entranyes tot un continent d’un altre temps, la mítica Atlàntida. 
El que no sabia la nostra amiga Que, és que l’Atlàntic per a ella no és més que el safareig de la Vinya i que els seus monstres marins no son més que cap-grossos enjogassats i que l’Hèrcules terrible que martellejava Gibraltar només era un pacífic pagès que obria el reguerot a les seves tomaqueres. Qui diu que el nostre planeta no és sinó una empipadora brossa a l’ull del cel!
Sens dubte, aquesta història ens ha acompanyat a tots durant molts mesos. Els alumnes de cor  d’elemental i els alumnes dels cursos de bàsics han estat treballant des del mes de gener la història de la formiga Que a través de la música.  Cal agrair a tots els professors implicats l’esforç i a l’orquestra de grau professional que ens han acompanyat en aquest magnífic cant a l’Atlàntida de Jacint Verdaguer, una de les joies de la nostra literatura catalana. També volem agrair a Violeta Pena, la implicació en el treball de coreografia dels alumnes, tasca força difícil quan en son tants.
I finalment agrair-vos a tots vosaltres, els pares, l’esforç que feu dia a dia. Sense vosaltres això no seria possible. Desitgem que gaudiu del concert i passeu un Bon estiu.
 
LA TRANSATLÀNTIDA
MÚSICA: BALTASAR BIBILONI
TEXT: MIQUEL DESCLOT
I Pròleg
II A Amèrica
III Cançó del cargol
IV Cançó de la llagosta
V Hèrcules
VI  Lament de la bella Hesperis
VII Els mostres marins
VIII Cançó d’alta mar
IX Duet de formigues
X Cant final
 
Participen:
Cors de 1r, 2n i 3r de nivell elemental
Grups de Bàsic 1 i Bàsic 2
Cor de veus blanques de Grau Professional
Directores: Maite Pérez,  Fontcalda Vidal, Assumpció Sancho i Eugènia Valderrama
Orquestra de Grau Professional
Direcció: Àlex Sansó
Solistes: Maria Llurba, Paula Galán i Laura Guerrero
Narració: Maite Pérez 
Escenografia i coreografia: Violeta Pena