CONCERT D’INAUGURACIÓ DEL CURS ACADÈMIC 2013/2014

Quartet de corda KLIMT

Dijous 17 d’octubre a les 19.30h.

Entrada gratuïta (aforament limitat)

Auditori Higini Anglès de la Diputació de Tarragona

 

Quartet Klimt

Juan Salas Ruiz, violí

Jesús Merino Ruiz, violí

Lara Fernández Ponce, viola

Juan María Raso Llarás, violoncel

 

Creat al Conservatori Superior de Música d'Aragó (CSMA) l'any 2011, el Quartet Klimt treballa sota la tutela del Quartet Quiroga. Des de la seva creació cal destacar els seus concerts a l'auditori Eduardo del Pueyo (CSMA), el Palau de Sástago, l’Auditori de la CAI (Saragossa), a l'Auditori del Conservatori Professional " Oreste Camarca " (Soria), la participació en festivals com la XVI edició del Festival de la Ribagorça " Clàssics a la Frontera " (Monestir d'Obarra, Osca), així com concerts pedagògics a l'Auditori Sant Francesc de Montsó (Osca).

A part de la seva contínua formació amb el Quartet Quiroga, els seus membres reben masterclass de quartets com el Casals, Jerusalem, Kuss, Biava, Elionor i Dussmann o de Guy Braunstein, Roi Siloah, Avri Levitan, Marta Gulyas, Wibert Aerts, Daniel Hope, Cory Smythe, Ohad Ben- Ari, Lara Lev, Silvia Simionescu, Daniel del Pino, Kennedy Moretti i Humberto Armas. També els seus components comparteixen escenari amb músics com Alexander Pavlovsky, Gerard Poulet, Ju- Young Baek, Avri Levitan, Amihai Grosz, Julian Steckel, Young Song, Chin -Yi Chen i Cory Smythe participant en festivals com el Seoul International Music Festival, Jerusalem Voice of Music Festival, Indiana Summer Festival of the Arts, Festival Llenç Nord d'Àvila, Festival Korea -Espanya de Calahorra, el Festival Turina de Sevilla, o el Festival Musethica de Saragossa.

Recentment ha estat guardonat amb el 1r premi en el VIII Concurs de Música de Cambra " Higini Anglès " (Reus, desembre 2012), amb el 1r premi en el XI Concurs del "Ecoparc de Trasmiera" CMCET 2013 (Arnuero, Mar 2013), i amb el 1r premi en el IV Concurs Internacional de Villalgordo del Júcar. Aquests premis comporten al seu torn grans gires de concerts per a la temporada 2013-14. També entre els seus pròxims compromisos es troba el debut a la Fundación Juan March (Maig, 2014).
A part de la seva dedicació al quartet seus membres segueixen individualment han actuant com a solistes, ja sigui amb orquestra o en recitals en importants sales, obtingut beques com les de continuació i perfeccionament d'IberCaja o la Fundación Promete i han format part d’orquestres com la Jove Orquestra Nacional de Espanya, Jove Orquestra de Castella i Lleó, Orquestra de Joves de la Regió de Múrcia o Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid.

 

PROGRAMA

 

I

Quartet de corda Op.76, núm.3 en Do major, “Emperador”                       F. J. Haydn

Allegro

Poco adagio. Cantabile

Menuetto (Allegro)

Finale (Presto)

 

La  oración del torero, Op. 34                                                                       J. Turina

 

II

 

Quartet de corda en re m, D810 “La muerte y la doncella”                         F. Schubert

Allegro

Andante con moto

Scherzo. Allegro molto

Presto

 

 

Tags: