Jornades Musicals al Conservatori


El Centre organitza una edició més de jornades musicals destinades als alumnes de centre i públic en general

Aquestes jornades prenen el tret de sortida el proper dia 26 de febrer i finalitzaran el 22 de març.

Tot seguit podeu consutar la programació per al 1r dia, el 26 de febrer.  Us informem que aquest dia les classes estaran substituïdes per les activitats 

 

APROXIMACIÓ A LA GUITARRA FLAMENCA
Història, tècnica i estils

OBJECTIUS:

L’activitat va adreçada als alumnes de guitarra des de Bàsic 1 a Avançat 3r i té com a objectius principals:

Conèixer les principals característiques de la guitarra flamenca.
Identificar i practicar el repertori d’aquest gènere.
Treballar les aportacions tècniques amb la seva aplicació a l’instrument.
Aprofundir en els estils del flamenc i aprendre els seus patrons rítmics i melòdics característics.
Fer escolta activa dels fragments i passatges que es faran en el taller.

L’activitat anirà acompanyada d’una petita guia didàctica que es treballarà abans, durant i després del taller.

HORARI: de 17h a 19h
LLOC: Aula 12 de Sant Jaume
ADREÇAT: alumnes de l’aula de guitarra d’Escola

TONI PORCAR RUBIO
Castelló de la Plana 1980. Inicia els seus estudis de música i guitarra a l’A.M. Metrònom de Castelló, i els completa a l’Escola Superior de Guitarra Flamenca del Conservatori del Liceu amb Manuel Granados (Barcelona 2007). En els anys 2008 i 2009 és Becat per la A.I.E. per cursar estudis avançats de Guitarra Flamenca a la Fundación Cristina Heeren de Sevilla. A aquesta formació cal afegir la rebuda en diferents cursos de guitarra, acompanyament al cant i harmonia amb mestres de la talla de Manolo Sanlúcar, Pere Serra, I. Rebollar, Nen Pura, P. Cortés, P. Sambeat o D. Pastor, entre altres.
Entre els seus últims treballs cal destacar la col·laboració com a intèrpret i arranjador per a la Companyia Una del Montón, la participació en l’espectacle Pintares de la bailaora Aloma de Balma, la participació en el musical La Guineu de l’empresa Stage Entertainment com primer guitarrista (Moscou 2010-2011) i l’estada al tablao el Cortijo de Stuttgart (Alemanya) amb el quadre flamenc Almason (09-10). Ha participat també en projectes com Quejío, amb el qual el 2009 va impartir tallers i va realitzar actuacions a Espanya i el Marroc; i ha col·laborat amb el Pere Navarro Sextet.
Desenvolupa paral·lelament la seva tasca pedagògica i ha estat professor a les acadèmies Alegre de Dalt a Barcelona, ​​Escola de Música d’Almassora, Mondorítmic i el C.P.A. de Sant Cugat.

 

MASTERCLASS CLARINET amb Josep Fuster

Conèixer tècniques de treball diferents de les utilitzades a classe normalment. Conèixer un prfessor d’alt nivell.

Horari: de 16h a 21h
Lloc: aula 18
Adreçat a: alumnes de l’aula de clarinet de Grau Professional

 

JOSEP FUSTER

Nascut a Vilanova de Castelló (València), va estudiar en els Conservatoris Superiors de València i de Barcelona amb els professors V. Romero, J. Talens Sebastià, J. Panyella i J. Tordera.
És professor de clarinet i de música de cambra de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) des de l’any de la seva creació, i de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) des de 1993.
Ha estat convidat en diferents orquestres simfòniques (Orquestra Nacional d’Espanya, New American Chamber Orchestra, Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de cambra del Teatre Lliure, Orquestra Camerata Mediterrània, Orquestra de Cadaqués, Orquestra Nacional de Càmera d’Andorra) amb les quals ha participat en gires de concerts per Alemanya, França, Holanda, Itàlia, Estats Units i Japó.
En l’àmbit de la música de camára, és cofundador dels grups *Harmonia Quintet de Vent, Barcelona 216, Diabolus in Musica i Kammart ensemble. La seva dilatada trajectòria en aquest camp ha propiciat la col·laboració amb nombroses agrupacions i intèrprets de reconegut prestigi tals com el Quartet Glinka, Quartet Quiroga, Orpheus Quartet,Solistes de Ibercàmera, i els pianistes Albert Atenelle, Eulàlia Solé, Xavier Dolç, Àngel Puig i Dolors Cano, entre uns altres. Des de 2005 forma duo amb Isabel Hernández, amb qui ha gravat el disc Música virtuosa per a clarinet i piano,vol. I,II i III , les dues Sonates de Brahms, i Homenatge a Weber i Rossini, treballs que han tingut molt bon acolliment per part de la crítica.
Ha gravat, també, l’obra integral per a clarinet del compositor Jesús Rodríguez Picó, ha estrenat el Quintet de la Sala de Llevant per a clarinet i quartet de corda, de Xavier Benguerel, Clarinet concertino de Jordi Cervelló, Concert per a clarinet “Llueixes de l’Alba” Zulema de la Creu i Fantasia per a clarinet, entenimentades i petita percusion de Juan Medina obres que li han estat dedicades.
Ha realitzat diferents enregistraments per a Catalunya Música, RNE, Radio France i la Ràdio Holandesa, així com per als segells discogràfics Hyades Arts, Stradivarius, Edicions Moraleda, Anacrusi Contemporània, Columna Música i Ars Harmónica. Els seus dos enregistraments dels quintets per a clarinet i quartet de corda de Mozart, Weber, Krommer, Bärmann, Spohr i Reicha amb el Quartet Glinka han rebut les màximes consideracions per part de la crítica internacional.
Josep Fuster és artista de Yamaha i D’Addario Woodwinds.

 

MASTERCLASS PIANO amb Lali Solà

OBJECTIUS:

Conèixer i aprendre altres conceptes i metodologies de pianistes convidats amb una trajectòria artística i/o pedagògica, a partir de les obres que l’alumne va treballant durant el curs. Saber posar-ho en pràctica en l’estudi i la interpretació de l’obra presentada a la classe i també en altres de característiques o estils similars.

HORARI:16h a 20h
LLOC: Aula 9
ADREÇAT A: alumnes de l’aula de piano de Grau Professional

LALI SOLÀ

Neix a Barcelona, on va realitzar els seus estudis de piano amb Mª Jesús Crespo, al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, obtenint els títols superiors de piano, de música de cambra i de solfeig, teoria de la música, transposició i acompanyament, i els Premis d’Honor d’harmonia i música de cambra. Posteriorment es trasllada a Londres on amplia els seus estudis de piano amb el pianista Peter Bithell i de Lied amb Iain Burnside, professors de la Guildhall School of Music and Drama.

Especialitzant-se en el repertori liederístic, ha estudiat també amb Eugene Asti, Wolfgang Rieger, Dalton Baldwin i Roger Vignoles.
Ha estudiat piano jazz amb Joan Monné.
Ha actuat en nombrosos cicles de concerts com a solista, amb orquestra i en formacions de cambra. Forma duo habitual amb diversos cantants, amb els quals ha ofert recitals de Lied a Catalunya, les Illes Balears, al Festival de Música Clásica de Segovia, a l’Auditori Conde Duque de Madrid, a l’Auditori de Lleida, als l’Auditoris de Caja Madrid i al de Caixa Fòrum Barcelona, al Palau de la Música Catalana i al Wigmore Hall de Londres, entre molts d’altres.
Com ha solista amb orquestra ha tocar el Concert nº1 de Beethoven i el Concert per a tres teclats BVW1064 de Bach a l’Auditori de Girona.
Ha realizat grabacions per a Ràdio 2 i Ràdio 4 de Ràdio Nacional d’ Espanya i per a la televisió catalana TV3. Ha grabat la música per a piano de la pel.lícula Des del balcó, de Jesús Garay.
Desenvolupa la seva tasca pedagògica com a profesora de piano, música de cambra i pianista repertorista al Conservatori Isaac Albéniz de Girona, al Conservatori Joan Just i Bertran d’Igualada i a l’Escola Superior d’Estudis Musicals del Taller de Músics.

 

“UN COP D’ULL A LA VIDA I OBRA D’ANTONIO DE TORRES”

OBJECTIUS:
Conèixer la figura del gran constructor de guitarres Antonio de Torres i la seva importància dins l’evolució organològica i sonora de la guitarra.
Conèixer les particularitats dels diferents models de guitarres d’Antonio de Torres i tenir ocasió de provar i tocar reproduccions exactes d’aquests importants instruments històrics.
Descobrir esdeveniments dins la història de la guitarra, que han tingut especial rellevància i han marcat un punt d’inflexió dins de l’evolució d’aquest instrument.
Incentivar la cohesió de l’Aula de guitarra i fomentar el contacte i les activitats comunes entre els alumnes de guitarra del nostre conservatori, així com el contacte d’aquestos amb els especialistes convidats, a fi d’obrir mires i ampliar el seus coneixements i el seu aprenentatge.

HORARI: de 19h a 21h
LLOC: Aula 11 St Jaume
ADREÇAT A: alumnes de l’aula de guitarra de Grau Professional

JOAN PELLISA PUJADES - GUITARRER

Em dic Joan Pellisa i sóc guitarrer, és a dir, constructor d’instruments de corda. Des de fa més de vint anys, la música en diverses formes ha estat la meua forma de vida, ja sigui des de la interpretació, la recerca o la construcció.
He tingut el privilegi d’aprendre l’ofici de mans del mestre Jaume Bosser i de Raúl Yagüe, però qui sens dubte ha marcat un punt d’inflexió en la meua formació ha estat José Luis Romanillos. No puc ni vull obviar tampoc tot el que he après amb hores i hores de converses amb Carlos González, Stefano Grondona, Carles Trepat i molts altres.
He treballat durant una dècada he treballat en la documentació i catalogació dels fons instrumentals i sonors del Museu de la Música de Barcelona. A part de la feina al Museu, i com a part important del meu ofici, he estudiat i restaurat desenes de guitarres que atansen un àmbit temporal que va des del segle XVI al XX, especialitzant-me en instruments històrics catalans i en l’obra d’Antonio de Torres.
L’experiència en el taller i la recerca organològica i documental són la base de la meua feina, i busco entendre al màxim els grans mestres del passat per tal de reproduir en la mesura possible el so de les seues gran obres.


SAPS REALMENT QUE ÉS UN CONTRABAIX? DONCS VINE A DESCOBRIR-HO.

OBJECTIUS:
Mostrar i donar a conèixer alguns del diferents tipus d’instruments i la seva evolució. Violone en Sol, violone de 16 peus, contrabaix barroc i fins el contrabaix actual. Materials, formes , mides i alguns dels diferents arcs que es feien o es fan servir.

Aquesta es una activitat que qualsevol alumne o professor/a pot rebre, només es necessita una mica de curiositat. Qui sap? Potser els nostres coneixements musicals o històrics ens ho agrairan. Siguis benvingut/da.

HORARI: de 18h a 19h
LLOC: Aula 17 St Jaume
ADREÇAT A: professors i alumnes d’Escola i Grau Professional

 

CONCERT A CÀRREC DE L’ENSEMBLE DE METALLS DEL CONSERVATORI

Dirigits pel professor Senent Domingo

LLOC: Auditori
HORA: 19h
OBERT AL PÚBLIC

En aquest concert podrem veure l’ensemble de Metalls i l’ensemble de Percussió del nostre centre. Els dos ensembles ens faran un recorregut per la història de la música, des de peces barroques fins a peces de compositors actuals. La diferència romandrà en què l’ensemble de metalls ho farà de la mà de peces per a instruments solistes i l’ensemble de percussió ho farà de peces pròpies per a la seva formació.