La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona serà dirigida pel prestigiós Frank de Vuyst

La 13a edició de l’estada que realitzarà entre els dies 4 i 10 de setembre la Banda Simfònica de la Diputació comptarà amb el lideratge d’uns dels millors directors del moment, en Frank de Vuyst.

Frank de Vuyst, ha actuat en diversos països com Bèlgica, Holanda, Estats Units, Argentina, Colòmbia, Costa Rica, Perú, Corea del Sud, Portugal o Espanya. A Espanya, ha estat director titular de la Banda Simfònica de l'Ateneu Musical de Cullera, de la Unió Musical d'Ondara, de l’Unió Musical Utielana, i del Centre Instructiu Musical "La Armónica" de Bunyol. Actualment és director titular de la Unió Musical de Torrent i de l'Agrupació Artística de Dénia, director artístic de la Wind Orchestra Saragossa (Woz), i director artístic de la Banda Sinfonica de la RED de Escuelas de Música de Medellín, Colòmbia. És director artístic del Congreso Internacional de Música para Banda, que organitza l'Ajuntament de Medellín des de 2010, que en pocs anys s'ha convertit en l'esdeveniment bandístic més important de Llatinoamèrica. És professor convidat del Màster de direcció a la Universitat Javeriana de Bogotà (Colòmbia), des de 2015.

També col·labora amb l'editorial Piles (València), on es fa càrrec de les noves edicions per a banda i de les relacions públiques internacionals. Ha fet enregistraments per a segells discogràfics d'Espanya, EUA, Japó, Bèlgica, i Colòmbia.

En el seu palmarès té diversos certàmens dins i fora d'Espanya. Està en possessió de la Batuta d'Or del Certamen Internacional "Vila d'Altea", sent l'únic director que ha guanyat cinc vegades aquest certamen.

Aquesta edició, que organitza el Conservatori de la Diputació a Reus, comptarà amb 84 músics provinents dels conservatoris de la Diputació de Reus, Tarragona i Tortosa. Aquests alumnes han passat unes proves de selecció per a poder participar, configurant d’aquesta manera una Banda Simfònica de gran nivell.

Durant 5 dies els alumnes treballaran tant amb professorat de cada especialitat, com amb el director convidat, Frank de Vuyst.

Els dies 8, 9 i 10 de setembre la formació oferirà 3 concerts, a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, al Teatre Bartrina de Reus, dins dels actes de Reus Capital de la Cultura Catalana, i a l’Auditori d’Hospitalet de l’Infant. L’entrada serà gratuïta.

 

PROGRAMA

1a part

Música y Vinos - Manuel Morales Martinez

Mare Nostrum - Miguel Asins Arbo

 

2a part

1405, der Brand von Bern - Mario Bürki

Fiesta - Gyuri Spies

Fandanguería - Victoriano Valencia