Més d'un centenar d'alumnes als concerts de Santa Cecília que omplen Reus de música

Un programa intens i obert a tothom, amb la participació dels joves intèrprets de tots els nivells educatius de l’Escola i Conservatori va permetre aquest dimarts celebrar Santa Cecília. Concerts i activitats per dur la música a tota la ciutadania durant la vigília d’aquesta diada tan especial. 

La fanfara a càrrec de l’Ensemble de metalls amb alumnes de Grau Professional va ser l’encarregada de donar el tret de sortida a una tarda plena de música al centre de Reus, amb actuacions de l’alumnat del Conservatori, la participació en tot moment del professorat, treballadors i treballadores del centre i la concurrència d’un nombrós públic que va acompanyar-los. La música de R. Strauss amb el tema més conegut del film 2001 Odissea de l’Espai va donar inici a un intens programa amb participació dels diferents nivells d’aprenentatge del centre, a través d’una dotzena de formacions, i diferents agrupacions de corda, vent-metall, percussió, música de piano i cors.  Les interpretacions van tenir lloc en tres espais diferents: l’entrada al Palau Bofarull, la Plaça Prim i l’Auditori Higini Anglès.

A més de les actuacions, la vigília de Santa Cecília va culminar amb una celebració amb xocolatada per tota la comunitat educativa del centre i especialment destinada als joves músics que van posar els seus coneixements i el seu esforç al servei de la música i de tot el públic de Reus que va seguir les actuacions. Tot plegat va estar seguit de molt a prop per les càmeres de Canal Reus que van emetre un programa especial dedicat a aquest esdeveniment que organitza cada any el centre i que es pot revisitar en aquest vídeo:
 


Les agrupacions i actuacions protagonistes van ser les següents

Entrada al Palau Bofarull
Fanfàrria a càrrec de l’ensemble de metalls
Concert del grup d’improvisació per a cordes
Concert del Conjunt de guitarres d’Avançat
Concert de l’Orquestra de corda d’Avançat
Concert de piano a 8 mans
Concert de música de cambra per a pianos

Plaça Prim
Concert de la banda d’avançat
Concert de l’Ensemble de percussió
Concert de l’Ensemble de metalls del conservatori
Concert del quartet de saxos del conservatori
Concert dels cors d’Avançat

Auditori Higini Anglès del Conservatori
Audició de violí i viola d’alumnes del centre

Tags: 

Category: