Marta & Misaki - 20 de juny

 

Marta Torres & MisakiPascual

Flauta & Piano

 

Aquesta formació neix com a projecte de música de cambra des del Conservatori Superior del Liceu. Entusiasmades amb repertori francès de compositors com Poulenc, Dutilleux o 

Jolivet, busquen el camí d’entendre cada composició i així, trobar un ampli ventall interpretatiu.  Volen crear un constant diàleg entre dos instruments tan diferents com la flauta i el piano, des d’intentar imitar l’aire i la precisió de les tecles, fins a cercar colors i personatges dins de cada peça.

Guiades pel flautista Christian Farroni i pel pianista Enrique Bagaría, han descobert repertori clàssic, modernista, expressionista i neoclàssic, passant per les èpoques més virtuoses per a la formació i descobrint les possibilitats de cada instrument.

Recentment han participat al XIIIè Concurs de Música de Cambra “Higini Anglès” de Reus i se’ls hi ha atorgat el 2n Premi ex-aequo de la Categoria Superior.

 

MARTA TORRES BALCELLS,f lauta

Flautista amb un  gran  talent  musical  i compromesa en fer sentir la música, treballa tan en l’àmbit solístic com amb orquestra i música de cambra. Inicia els seus estudis amb la flauta travessera als 6 anys a la ciutat de Girona. Més endavant estudia amb Esteve Zulet al Conservatori Isaac Albèniz de la seva ciutat, on comença a descobrir el seu interès per la orquestra i pels conjunts instrumentals, com la música de cambra. Es gradua obtenint les qualificacions més altes i guanyant el concurs de solistes. Posteriorment estudia el Grau Superior d’Interpretació al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona amb Christian Farroni.

Ha participat en masterclasses de la mà de grans flautistes com Jacques Zoon, Silvia Careddu, Andrea Lieberknecht, Julien Beaudiment, Henrik Wiese, Kersten McCall, Jaime Martín, Júlia Gállego, Vicens Prats o Magdalena Martínez, entre d’altres.

En l’àmbit orquestral col.labora regularment amb l’OBC (Orquestra Simfònica de
Barcelona i Nacional de Catalunya), amb l’Orquestra Simfònica del  Vallès  i  amb  l’Orquestra  de  Cambra Catalana. També forma part de la Borsa d’Instrumentistes de la JONDE  (Joven  Orquesta Nacional de España), i s’ha format en joves orquestres com la JONC Alevins (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), la Jove Orquestra Simfònica del Vallès o la Jove Orquestra de Comarques Gironines.

Com a intèrpret ha estat finalista de la Categoria Superior del “Concurso Andalucía Flauta” –concurs de flautistes a nivell estatal- i dels Premis honorífics del Conservatori del Liceu. També ha guanyat premis de música de cambra, com el 1r Premi “Ciutat de Berga” o el 2n Premi de la Categoria Jove al “Concurs Higini Anglès” de Reus.

Forma part de “Süsses Trio” (flauta, viola i arpa), grup amb el qual han fet concerts arreu de Catalunya i han tocat davant del Parlament de Catalunya, així com el “Quintet Galligants” (quintet de vent), que el componen membres gironins amb gran carrera professional.

Actualment segueix centrada en la seva carrera flautística, que compagina amb les orquestres i les diferents agrupacions de cambra, amb la passió de fer viure la música i d’arribar a tothom. Cursa el Màster d’Interpretació al Conservatori  Superior del  Liceu  amb el Prof. Jacques Zoon.

 

 

MISAKI PASCUAL MARUYAMA

Pianista versàtil i prometedora, la seva carrera comprèn tant el repertori solista com el  de  música de cambra. Comença els seus estudis pianístics als
4 anys i rep la seva formació instrumental al Conservatori de Badalona amb la Prof. Olga Licerán fins 2013. L’any 2012 obté la beca “Joves  Promeses” de la Fundació  de  Música  Ferrer-Salat per a assistir a un curs preparatori al Conservatori Superior   del   Liceu,   gràcies   a   la   qual comença a estudiar  amb  el  Prof.  Stanislav Pochekin. Als anys següents li són atorgades quatre més “Beques d’Excelència  per  a  Joves  Promeses” de la Fundació de Música Ferrer- Salat,  amb  les quals ha esdevingut la primera  pianista a cursar  com a becada completa el Grau Superior de Música al conservatori, graduant-se amb les màximes qualificacions.

Ha rebut classes magistrals de grans músics com Dina Yoffe, Dmitri Alexeev, el Quartet Hagen, Josep Mª Colom, Marie Josèphe Jude, Akiko Ebi, Marta Zabaleta o Paul Lewis.

Des de ben jove participa en nombrosos concursos, rebent més d’una vintena de premis i reconeixements en la seva trajectòria tant de solista com amb formacions de cambra, dels quals en són destacats el 1r Premi al Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya (Joventuts Musicals Vilafranca del Penedès), el 1r Premi en Música de Cambra al Concurs l’Arjau de Barcelona o el Premi d’Honor de la promoció al Conservatori de Badalona.

Com a músic de cambra ha treballat intensament en formacions de caràcter professional. Forma el duo de pianos Misaki & Asami amb la seva germana Asami Pascual, actualment a càrrec del Prof. Vesko Stambolov, amb el qual han desenvolupat un recorregut important i estable des dels seus inicis. Ha estat membre del Quartet Colom.

La seva activitat concertística l’ha portat a actuar com a convidada dins del marc del Festival Castell de Peralada (2016), el Festival de Piano de Saint-Savin (França, 2014 i 2017), el Jardí dels Tarongers (2016) i a sales com el Teatre Zorrilla, la Casa Elizalde o el Casal del Metge de Barcelona. Debutà com a solista amb l’orquestra del Conservatori de Badalona l’any 2014.

Actualment cursa estudis de Màster en Interpretació de Piano al Conservatori Superior del Liceu amb el Prof. Enrique Bagaría.

 

PROGRAMA

Sonata per a flauta i piano, Op. 21 – Salvador Brotons
(1959)   
                              
I.      Lento Cantabile

Sonata per a flauta i piano, FP 164 – Francis Poulenc
(1899-1963)         
                                     

  1. Allegro malincolico
  2. Cantilena
  3. Presto giocoso

Sonata per a flauta i piano, op. 94 - Serjei Prokoviev
(1851-1953) 
                                             
I.      Andantino

Sonata per a flauta i piano – Paul Hindemith
(1895-1963)       
                                                   

  1. Heiter bewegt
  2. Sehr langsam
  3. Sehr lebhaft – Marsch