ini
El concurs de creativitat fa pujar a l'escenari els joves músics i les seves composicions, reconegudes pel jurat del certamen

El Concurs de creativitat Xavier Gols omple de música i de composicions de qualitat, creada pels alumes l’Auditori Diputació. El passat 14 de març, aquest va ser l’escenari d’una nova vetllada d’interpretacions de peces musicals compostes per alumnes de Nivell elemental i Grau Professional. El XVI concurs de creativitat Xavier Gols va homenatjar, en aquesta ocasió, al gran compositor tarragoní que dóna noma al certamen i va comptar amb la presència de la seva filla, Mercè Gols entre el assistents. 

A més de les interpretacions de les obres que es presentaven a concurs,  compostes pels alumnes, el programa va comptar amb l’actuació de dos professors del centre: Alba Rosa Forasté, soprano, i Jordi Soler, pianista que van interpretar diferents temes del reconegut compositor tarragoní. Al certamen hi va assistir la filla del músic, Mercè Gols, coincidint amb el 80è aniversari de la mort del seu pare, que dóna nom a un concurs que arriba enguany a la seva setzena edició. Després de la interpretació dels 10 finalistes de cadascuna de les dues categories corresponents a alumnes de Nivell Elemental i alumnes de Grau Professional, el jurat va fer públic els guanyadors d’aquesta edició:

 

 

Un concurs amb llarga trajectòria que implica a tota la comunitat educativa

El concurs de creativitat Xavier Gols s’organitza amb el suport de l’Associació de Mares i Pares del Conservatori (AMPAC) i s'adreça als alumnes que cursen Aprenentatge Avançat 3r de l'Escola i als alumnes de 3r a 6è de Grau Professional del Conservatori. El certamen reconeix obres de creació pròpia que els joves músics interpreten. Les composicions poden ser escrites per a un instrument solista o per a una agrupació instrumental. En aquesta edició, es van presentar 27 composicions d’alumnes que realitzen estudis de nivell elemental, i un total de 56 d’estudiants de Grau Professional. A la fase final del passat 14 de març es van interpretar les deu millors composicions de les dues categories, escollides prèviament pel jurat del certamen. Els premis es decidiran dimecres mateix i seran per les tres millors obres. Els guanyadors han estat premiats amb una dotació econòmica per a l’adquisició de material musical.