Dia Mundial del Disseny Gràfic 2018

Conferències obertes al públic, exposició, tallers i altres activitats en relació món gràfic

El dissenyador Sergi Opisso, el tipògraf Joan Carles Casasín, l'artista Francesc Vidal i l'estudi CocoBongo, protagonistes de l'edició d'enguany

Cada any, al voltant de la data del 27 d’abril, l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona (Diputació de Tarragona) participa activament en la celebració del Dia Mundial del Disseny Gràfic.  Es programen conferències, tallers i altres activitats en relació al disseny gràfic. En el marc d’aquesta celebració, l’Escola ha produït també diverses exposicions centrades en dissenyadors del nostre territori. S’ha treballat, principalment, la posada en valor de pioners del disseny gràfic del Camp de Tarragona, professionals que des dels anys 60 han estat referents del disseny gràfic i la publicitat a casa nostra.
 
A les 10:30 h. 
Xerrada a càrrec de Sergi Opisso i Joan Carles Casasín

Opisso
Sergi Opisso compta amb més de 20 anys d'experiència com a dissenyador gràfic i director creatiu. El 2013, juntament amb Alex i Sergi Miquel (directors creatius i experts en estratègia de marca) crea Opisso Studio, estudi especialitzat en Branding, comunicació gràfica, disseny editorial i entorns digitals tant en l'àmbit empresarial com en el sector cultural. Opisso explicarà els projectes realitzats per Opisso Studio d’identitat corporativa de la companyia aèria AirEuropa i de l'EMT.
Obert a tothom.

Joan Carles Casasín ha estat i és professor de tipografia a diverses escoles, màsters i postgraus. Co-fundador l'any 1993 de l'estudi de Disseny (tipo)gràfic Typerware i membre fundador del Col·lectiu GRRR ha treballat exclusivament dedicat al disseny de tipografia corporativa per encàrrec i a programar eines per a la producció de disseny gràfic. Actualment es dedica a dissenyar el flux de treball i el procés de desenvolupament de tipografies manuscrites.
 
A les 12:30 h. 
Inauguració exposició "Estratègies editorials" de Francesc Vidal.
A l'Espai Piscina. Fins el 15 de juny. Obert a tothom.

obra de francesc vidal


L’exposició de 2018 està dedicada a una carrera singular i extraordinària; la producció gràfica de Francesc Vidal. Des dels anys 80 no ha deixat de ser una de les veus més lliures, més experimentals i alhora més interessants del panorama gràfic del nostre territori. Ell treballa, principalment, des de Reus i també des de diverses poblacions del Priorat. La seva posició resulta, precisament, perifèrica en molts sentits.

Per una part, Francesc Vidal no és un professional del disseny gràfic i els seus nombrosíssims dissenys per a cartells, revistes, i altres edicions sorgeixen d’autoencàrrecs. L’existència d’un client i del seu encàrrec són l’inici de qualsevol projecte de disseny “comme il faut”. En el cas dels dissenys de Francesc Vidal, ell és el seu propi client. La seva gràfica, estimulant per a qualsevol dissenyador/a, s’insereix dins de la seva activitat com artista.
Extret del text del full de sala de Francesc Perramon.
 
A les 13:00 h.
Vermut gràfic per a tothom
 
A partir de les 14:00 h. i per enllaçar amb les activitats de la tarda.
Pizza + Kahoot! (joc interactiu de preguntes tipus test i respostes)
Només per alumnes i personal del centre.
 
A les 15:30 h.
Xerrada estudi Cocobongo 

logo cocobongo
Van ser premi Laus de Bronze la passada edició, en l'apartat d'instal·lació interactiva, pel seu treball titulat "Fallen angel". Són una empresa creada l'any 2003, amb seu a Barcelona, que treballa en molts camps de la creació visual; disseny gràfic, disseny web, realitat virtual, il·lustració, animació, etc.
Obert a tothom.

A les 17:00 h
Fi de festa i piscolabis interactiu