Alumnes d’Arts aplicades al mur participen a la segona sessió del cicle "Parlem contemporani?" del Convent de les Arts d'Alcover

En aquesta sessió es presentarà la instal·lació ‘Cartografia imaginària’ de l’artista Sònia Toneu i també s’hi podrà veure ‘Seguint els Contrabrontus’, una obra multidisciplinar d'Albert Gironès.

Les alumnes de pintura Morgana Àvila, Arantxa Nova i Paula Martín ens mostraran el seu treball de pintura de gran format

El dia 11 de novembre, a partir de les 11.00 h i al llarg del matí al Convent de les Arts d'Alcover es presentarà una exposició que s’allargarà fins al mes de setembre amb la presència dels mateixos creadors, del territori, i obert al públic general.

Amb vocació de cicle anual, el Convent, un projecte de llarg recorregut però incipient alhora, obre les portes als artistes visuals de disciplines diverses. 
Fins ara, les instal·lacions del Convent han servit per allotjar residències i espectacles d'Arts escèniques i musicals, aquest 2017 s'ha optat per obrir alguns dels espais en procés per a mostrar i produir obres de l'àmbit de l'arquitectura efímera, les instal·lacions, el vídeoart o la performance.

Fruit d'aquesta iniciativa el Convent de les Arts ha inicitat col·laboracions amb les escoles d'Art i Arquitectura del territori, el cicle d’Arts aplicades al Mur (Pintura) participa a la segona sessió del cicle "Parlem contemporani?" amb els treballs, "Guaitar, Mirar, Emmirallar", de Morgana Àvila, Arantxa Nova i Paula Martín. 

Els treballs que presenten Paula, Morgana i Arantxa busquen la reafirmació amb la seva lluita per entendre l'estranyament del món; a través d'experiències quotidianes. 
Morgana viu en bosc de mirades intrèpides des de finestres, passadissos, carrers, fotos familiars. Els ulls s'han convertit en càmeres de vigilància.
Paula es pregunta vers la dicotomia del món enganyós i distorsionat de les xarxes versus la realitat, menys amable, però més palpable.
Arantxa viu envoltada d'un paisatge urbà transformat en bosc on els arbres parlen i es posicionant davant d'una societat perillosa i plena de canvis inesperats.

Aquest proper dissabte també es presentarà a les 11 h. la instal·lació "Cartografia imaginària" de l'artista montmellenca Sònia Toneu. A través de les sensacions, els sentiments i les experiències l'artista imagina en aquesta obra nous paisatges i mapes que visualment volen descriure les esquerdes que actualment es viuen en la nostra relació amb la natura i en el nostre teixit social.

També s'hi podrà veure "Seguint els Contrabrontus", una obra multidisciplinar, on a través de l'escultura i una vídeo instal·lació -derivades d'una acció prèvia- el vallenc Albert Gironès recorre i escodrinya durant dotze foscos quilòmetres l'espai entre els monstres infantils i les pors adultes.

Finalment la Col·lecció Beep d'Art Electrònic -que col·labora de manera estable amb el cicle i que properament inaugurarà una gran exposició del seu fons a Reus- presentarà una nova proposta en la línia de les presentades a les sessions anteriors.