El còmic Negatio Blues amb il·lustracions de l’exalumne Carles Pérez es presentarà a l’Escola el 18 de gener

La publicació s’emmarca en el projecte pedagògic El rei del vent per donar a conèixer els instruments musicals a la canalla

Negatio Blues
Presentació del còmic Negatio Blues a l'Espai Piscina

L’Escola d’Art i Disseny presentarà el proper 18 de gener a les 12 h. el còmic Negatio Blues, amb il·lustracions de l’exalumne del centre, Carles Pérez. La publicació s’emmarca en el projecte pedagògic  El rei del vent impulsat pel Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona i l’EADT, destinat a donar a conèixer a la canalla aquesta família d’instruments, a través de diferents recursos didàctics. 

Una representació musical i diferents publicacions il·lustrades van iniciar aquest projecte de la mà del professor d’il·lustració de l’Escola d’Art, Àngel Sauret i del professor de flauta travessera del Conservatori, Robert Sirvent, que ha estat l’autor dels textos. 

La primera publicació que va veure la llum sobre aquesta història adreçada a la canalla contenia la peça de teatre musical que durant anys el Conservatori de Música ha vingut representat amb il·lustracions d’una alumna de l’EADT, Marta Pallarés. En una segona fase, es va editar un conte il·lustrat pel professor Àngel Sauret. 

Amb la publicació del còmic Negatio Blues, que ara es presenta, es completa una nova etapa d’aquesta aventura artística i pedagògica que pretén donar a conèixer els diferents instruments de vent i aprofundir en la sensibilitat musical dels més petits. 

Durant l'acte de presentació del dijous 18 de gener, tindrà lloc la projecció d'un vídeo amb les imatges del còmic acompanyades de la música en directe del pianista Albert Garcia Pomerol i la narració d'Àngel Sauret.

En l’actualitat, es treballa en la darrera fase del projecte, amb l’elaboració d’una capsa de jocs de taula, a partir de diferents instruments de vent. D’aquesta manera es completarà una iniciativa que permet disposar d’unes eines d’aprenentatge musical  participatives i de gran eficàcia, gràcies a la suma de la professionalitat i creativitat de professorat i alumnes, tant del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, com de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona.

La presentació és oberta a la ciutadania. Entrada lliure.