Els responsables d’animació del film "Un monstre em ve a veure", Adrià Garcia i Javier Verdugo, oferiran una lliçó magistral a l’Escola d'Art

La conferència tindrà lloc el dia 23 de novembre i permetrà conèixer el procés de treball animat de la premiada pel·lícula de J.A. Bayona

un monstre em ve a veure
L'EADT aposta per a formar als alumnes d'una manera transversal en tots i cadascun dels processos creatius que formen part de l'animació, per això convidem a venir als millors professionals del sector

“Així vam fer l’animació a Un monstre em ve a veure” és el títol de la conferència que els professionals responsables de l’animació d’aquest guardonat film, Adrià Garcia i Javier Verdugo, pronunciaran el proper dijous, 23 de novembre, a les 11 del matí a l’Espai Piscina de l’Escola.
 
La  pel·lícula de gènere fantàstic dirigida per Juan Antonio Bayona, basada en la novel·la homònima de Patrick Ness (2011), ha estat  àmpliament reconeguda i ha rebut 9 premis Goya i 8 premis Gaudí entre altres guardons.
 
Els conferenciants són professionals que estan al darrere dels dos estudis independents de Barcelona que treballen directament en les més destacades produccions internacionals. Es tracta de Headless Studio, un petit estudi de direcció d’art i creació de personatges, fundat pels directors de Nocturna (Filmax, 2007), Víctor Maldonado i Adrià García, i Glassworks Barcelona, la divisió catalana de l'empresa de postproducció, també amb seu a Londres i Amsterdam, aquí a càrrec de Xavi Tribo, Joan Amat i Javier Verdugo.

Els responsables del disseny de personatges i direcció d'art (Headless Studio) i d’animació (Glassworks Barcelona) seran a Tarragona per parlar dels dos contes animats integrats en el llargmetratge de J.A. Bayona, considerats una part essencial de la pel·lícula "Un monstre em ve a veure".

El conferenciants explicaran el procés creatiu i tècnic, tant a la fase d'il·lustració com d'animació; i oferiran diversos fragments audiovisuals que mostren el desenvolupament i evolució del projecte fins al resultat final.

L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona compta amb el cicle de grau Superior d'Animació des de fa tres anys i hi ha una aposta clara per a poder formar als alumnes d'una manera transversal en tots i cadascun dels processos creatius que formen part de l'animació. En aquest sentit, es contacta amb primeres figures del món de l'animació que puguin explicar, de primera i valuosa mà, tota mena de processos i tècniques.

La conferència, que és oberta al públic i d'accés lliure, tindrà a lloc a l’Espai Piscina de l’EADT, l'espai central de l'escola.