inVISIBLES

Fotografia

inVisibles

El projecte que presento se centra en l'àmbit de la fotografia artística, i al mateix temps de la documentació social i urbana. El plantejament d'aquest projecte és la fotografia que mira la figura de l'indigent, el qui observa dia a dia els petits canvis de la ciutat, el qual es barreja entre les multituds i forma part d'ella, que alhora pot passar desapercebut immers en l'anonimat de les grans urbs. L'espectador de les meves imatges serà observador pels indigents, que observen permanentment el paisatge de la ciutat. El qui observa serà observat.

El projecte pren, per tant, com a punt de partida l'indigent que passa a ser l'etern observador, protagonista de les meves imatges i de la meva reivindicació sobre el valor de la mirada atenta a tots els detalls de la vida urbana.
“Abans del S.XIX hauria estat impensable que algú elaborés imatges a partir d´espiar els seus congèneres i robar-los imatges de la seva quotidianitat, dels seus gestos íntims en l’éspai públic. El reporter de carrer, proposo, és la versió fotogràfica d´un nou model de conducta social conegut, des del s. XIX, com el flâneur.”
Francesc Perramon. Nervi Òptic 3.

Olga Hurtado Cobo