Del 6 al 26 d’abril celebrem les jornades il·lustrades LAP a l'EADTarragona

Es tracta d'una iniciativa que reuneix il·lustradors estudiants i professionals amb conferències, exposicions, tallers i accions participatives al voltant del món de la il·lustració

La gràfica de les jornades LAP ha anat a càrrec de l’exalumna d’il·lustració Raquel Vázquez, finalista del Premi Taronja d'il·lustració del curs 2014/15

A la tornada de Setmana Santa tenim una cita. Del 6 al 26 d’abril celebrem les jornades il·lustrades LAP a l'Espai Piscina de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona, una iniciativa que reuneix il·lustradors estudiants i professionals.

Aquesta segona edició de LAP, aposta per a conèixer l’obra i la persona de diversos il·lustradors a partir de conferències, exposicions, tallers i accions participatives per compartir experiències al voltant del món de la il·lustració.

També hi haurà un espai reservat a diferents propostes artístiques que alumnes i exalumnes han enviat al voltant del concepte de la manipulació de la informació dels mitjans de comunicació i del poder. La idea d'aquesta exposició és generar una crítica sobre la transformació que reben els missatges en els canals de difusió. Per aquest motiu, totes les propostes rebudes han passat per un procés de selecció per part del professorat de l’àrea d’il·lustració de la EADT per formar part d’una exposició col·lectiva durant els dies de les jornades d’il·lustració.

El dia 6 d’abril tindran lloc dues conferències de lliure accès i obertes a tothom: Diego Mallo​ i Dani Torrent.

Les exposicions es podran visitar fins el 26 d'abril, dins l'horari del centre, de dilluns a dijous de 9 h a 21 h i els divendres de 9 h a 20 h.

Diego Mallo 

Diego Mallo és un artista visual i il·lustrador que treballa en editorials, premsa, comercials i il·lustració infantil.
Les seves il·lustracions, amb una ironia aguda, condueixen a llegir entre línies. L'experimentació interdisciplinària defineix el seu estil, des del dibuix naturalista a la poesia visual, la il·lustració fotogràfica i l'escultura de collage o de paper.
Entre els seus clients destaquen Penguin Random House, Die Zeit, Planeta (Seix Barral, Crítica, Península, Tusquets, Empúries, Edicions 62, Ariel, Pòrtic), Unicef, McGraw-Hill, Hachette Filipacchi, Vice, TV3, Edicions Glénat, La Galera , Executar el disseny.
El seu treball ha estat publicat en revistes internacionals com Zeit Literatur, Novum, Rooms, etc.
El 2017 ha estat presentat al Directori d'Il·lustracions 3X3, Nova York, obtenint un mèrit en la categoria Illustrated Book Illustration. També va ser presentat al Directori 3X3 2014.
A més a més, actualment també dirigeix tallers d'il·lustració, dibuix i creativitat.

Dani Torrent

Dani Torrent va cursar Il·lustració a l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona i és llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. 
La seva obra ha participat de diverses exposicions individuals i col·lectives a Barcelona i Sevilla, Itàlia i Hongria, entre altres països. Va guanyar el Premi Joves Creadors de la Fundació Fita i el segon premi del certamen internacional de dibuix de Zazbre, a Polònia. Ha estat finalista del concurs d'àlbum il·lustrat Cabildo de Gran Canària i seleccionat al CJ Book Festival de Corea.
Ha publicat les seves il·lustracions a Espanya, Itàlia, França, Bèlgica, Estònia i Estats Units, en el camp de la publicitat, premsa i editorial, sobretot ábums infantils, alguns d'ells escrits per ell mateix; El meu avi Carmel, Piu-piu, àlbum per a dies de pluja o El misteri de la mare advocada.

Activitats dia 6 d'abril

  • 9:30 h Masterclass Diego Mallo
    11 h Inauguració de l'exposició 'Where is my mind' amb propostes que alumnes han elaborat
    11,30h Taller amb Diego Mallo ( taller tancat adreçat a alumnes d'il·lustració)
    13:30 h Conferència Dani Torrent
    14:30 h Inauguració de l'exposició Dani Torrent

Us hi esperem!