L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona porta el dibuix als carrers de la ciutat amb l’esdeveniment Big Draw

Amb el lema "Explorant els límits del dibuix", els dies 2 i 3 de novembre es van organitzar conferències, tallers i activitats obertes a tothom a diferents espais de la ciutat

Durant els dos dies d’aquest Big Draw de l'EADT, alumnat i professorat han deixat les aules per intervenir amb diferents accions alguns dels carrers de la ciutat.

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona ha sortit al carrer els dies 2 i 3 de novembre amb un ampli programa d’actes oberts a tothom, en el marc de l’esdeveniment mundial Big Draw, que volia acostar el llenguatge universal del dibuix a la ciutadania.

Conferències, tallers i classes obertes han ajudat a promoure i divulgar la tècnica del dibuix com a eina per a l’aprenentatge, l’expressió i la creació. Sota el títol Explorant el límits del dibuix el programa d’aquesta edició del Big Draw que ha organitzat l’Escola s'ha desenvolupat en diferents espais de la Part Alta de Tarragona. I ha comptat amb la col·laboració del Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona per acollir dues conferències d'alt nivell. 

Per un costat el creatiu Manuel Moranta que va explicar quin és el seu procés de treball i va demostrar la seva extensa obra de dibujafrases. Il·lustracions espontànies o fotografies intervingudes que van acompanyades de textos que conviden a pensar a qui les mira. I com a cloenda dels actes del Big Draw Tgn, l'il·lustrador i vinyetista Javier Royo, que va parlar de quins són per ell els límits de l'humor i del dibuix, si és que n'hi ha. 

Tallers oberts i participatius
L'Escola d’Art i Disseny va traslladar a places i carrers de la Part Alta diferents activitats que van comptar amb la participació de l’alumnat i professorat del centre.

Amb la la il·lustradora Berta Artigal els participants van pintar un gran mural de la Llibertat al bell mig de la Plaça de la Font. Amb el Ferran Orta van explorar diferents tècniques de dibuix a les convencionals i amb la Mònica Solsona van descobrir la versatilitat i espontaneïtat que pot tenir treballar el collage.

Classes al carrer
Durant els dos dies d’aquest Big Draw de l'EADT, alumnat i professorat han deixat les aules per intervenir amb diferents accions alguns dels carrers de la ciutat. L’objectiu d'aquest festival era acostar a tothom l’activitat creativa i acadèmica que l’Escola d’Art i Disseny ofereix habitualment al centre.

Els alumnes a més a més de particpar dels tallers dirigits per professionals externs, han mostrat com dibuixar amb llum a través de fer fotografies amb el diafragma de la càmera molt obert i a poca velocitat, com treballar el perfil humà o animal amb només la modulació d'un filferro, han fet un estudi de personatge observant-lo i dibuixant-lo en moviment des de tots els costats i han decorat alguns dels aparadors del carrer Major de Tarragona.